Spring naar inhoud

De spelrondes

Sorry voor alles

Welke rondes moet je door om prijzen te winnen?

Door middel van heel wat mindfucks, bizarre gebeurtenissen en vreemde ontmoetingen beleven de nietsvermoedende kandidaten van Sorry voor alles de verrassing van hun leven. Natuurlijk gaan ze niet met lege handen naar huis. Ze kunnen prijzen winnen die steeds op zijn of haar lijf geschreven zijn. Na een maand te infiltreren in zijn leven, valt de wishlist van elke kandidaat immers perfect samen te stellen.

Bij elk juist antwoord gaat de prijzenmeter de hoogte in en komt de kandidaat dichter bij een prijs. Hij of zij kan op het einde van het programma met heel wat gepersonaliseerde prijzen naar huis: van een gigantische hoeveelheid van je favoriete snoep, tot een volledige meubelset voor je nieuwe huis of je droomreis.

Ronde 1: Gezegd is gezegd

Heeft de kandidaat zichzelf goed ingeschat?

Tijdens een selectiegesprek voor een programma dat de dekmantel was voor Sorry voor alles, kregen de kandidaten heel wat vragen voorgeschoteld. Ondertussen werd de onwetende kandidaat in die situaties gebracht en werden zijn reacties geregistreerd met verborgen camera’s. Reageert hij zoals hij eerder voorspelde?

Ronde 2: Kan je weten

Wat heeft de kandidaat de afgelopen maand geleerd?

“Kan je weten” is een kennisronde. De antwoorden op deze vragen zou de kandidaat moeten weten, want zij werden de afgelopen maand in zijn of haar leven gebracht. Dit kan gebeurd zijn op heel opvallende of net subtiele manieren. Maar de vraag is: heeft hij het opgemerkt en onthouden?

Ronde 3: Van inschatbare waarde

Wie kan de kandidaat het best inschatten?

In deze ronde kijken we naar een situatie waarbij de kandidaat voor drie keuzemomenten stond. Hoe reageerde hij of zij op de soms absurde situaties, en wie van zijn naasten kan juist inschatten welke keuze de kandidaat maakte?

Ronde 4: Echt gebeurd

Wat is er echt gebeurd?

De afgelopen maand zijn er heel wat vreemde dingen gebeurd in het leven van onze kandidaat. Maar wat is echt gebeurd en wat niet? De kandidaat krijgt drie keer drie situaties voorgeschoteld. Ook al klinken ze alle drie onmogelijk, een van die situaties heeft echt plaatsgevonden. Pikt hij er de juiste uit?

Ronde 5: De laatste kans

Heeft de kandidaat zijn lesje geleerd?

Een hele uitzending lang werd de kandidaat attent gemaakt op het feit dat hij aandachtig moet zijn in het leven. In de finale wordt tegen de tijd getest wat hem is bijgebleven van de uitzending. De kandidaat krijgt één minuut de tijd en moet inschatten of de beweringen waar of niet waar zijn.

Na afloop van deze ronde zeggen we nog een keer “Sorry voor alles”. Iedereen sluit elkaar in de armen, alles wordt goedgemaakt, en we sturen hem of haar naar huis met de gewonnen prijzen.
geschreven op 02 september 2016
VRTNU VRTNU VRTNU