Spring naar inhoud

De hoogtepunten uit de podcast met Wim

Wim praat met Siska honderduit over het werk, zijn romantische ziel, de media en natuurlijk ook zijn moestuin. En Siska belde ook met collega Martin Heylen.

“Ik zou verliefd worden op die mensen, maakt niet uit of het een man of een vrouw is. Dat effect heeft De Columbus wel.”

Dat Wim een romantische mens is, konden we in De Columbus al wel zien. Maar met iedereen die al mee ging met hem, heeft hij ondertussen ook een goede band. Hij zou zelfs verliefd kunnen worden op hen. Voor hem is verliefd zijn dan ook iets helemaal anders dan voor de meeste mensen.

“Ik heb al mensen over de grens gesmokkeld in De Columbus”

Wat je niet ziet in De Columbus is dat achter de bibliotheek nog een redactie verscholen zit. En ook Wim heeft dat niet altijd door. Zo is het wel eens gebeurd dat hij onbewust mensen over de grens heeft gesmokkeld.

“Martin en ik zaten op dat terras in Oostende samen een potje te wenen, met zicht op zee”

Televisie maken kan best emotioneel zijn. Je steekt je hart en ziel in een project en werkt er dagen, weken, maanden aan. Zo gebeurde het dat Wim samen met Martin Heylen intensief aan een programma zat te monteren. Op een appartement in Oostende. Toen de positieve kijkcijfers van de eerste aflevering van dat programma binnenkwamen, was de ontlading dan ook groot.

“Ik ken zeer weinig blaaskaken in de media”

Als je constant in het bv-wereldje zit, moet je toch veel blaaskaken tegenkomen? Integendeel, volgens Wim. Hij vindt het hoog tijd om dat misverstand de wereld uit te helpen. De mensen waar wij van denken dat ze blaaskaken zijn, zijn vaak zelfs best onzeker.

“Ik zit nog wel in de moestuin, ik maak er gewoon geen programma’s meer over”

Komt er nog een programma met Wim in de moestuin? Het is een vraag die hij vaak krijgt. Maar omdat er nu zo geen programma op tv is, wil het niet zeggen dat hij niet in zijn moestuin te vinden is. Hij heeft er gewoon op dit moment weinig over te vertellen. En eerlijk gezegd heeft hij er ook niet veel tijd voor. En dat is minder goed nieuws voor zijn vrouw en kinderen.

“De mening van mijn vrouw is de belangrijkste van allemaal. En ze heeft altijd gelijk”

De vrouw van Wim is ook tv-maakster en zijn grote klankbord. Ze heeft volgens hem – op professioneel vlak dan toch – altijd gelijk. Hij heeft enorm veel bewondering voor haar. Ook het feit dat zij haar (veelbelovende) carrière on hold zette om voor de kinderen te zorgen, is iets wat hij enorm waardeert.

“Er bestaan filmpjes van mezelf in een Chinese karaokebar, Frank Sinatra zingend”

Wat is het meest gênante moment dat Wim ooit heeft meegemaakt, volgens Martin Heylen? Voor we dat antwoord krijgen, geeft Wim ons alvast zelf een gênante anekdote mee. Zo herinnert hij zich die keer in China dat hij op z’n verjaardag niet uit de karaokebar weg te slaan was. Maar Martin heeft nog een ander verhaal van diezelfde reis…

geschreven op 29 april 2019
VRTNU VRTNU VRTNU