Spring naar inhoud

De hoogtepunten uit de podcast met Tom

Tom praat over de eerste kater op de set van Undercover en de rust die Mieke in z'n leven brengt. En stiekem is hij een muurbloempje dat naar klus-tv kijkt.

De eerste draaidag en direct alles kapot

Tom Waes beleefde een topzomer tijdens de opnames van Undercover. Logeren op de camping, dat is één groot feest, zo blijkt. Al vanaf avond één. Maar natuurlijk moest er ook gewerkt worden. En ook in dat acteren moest Tom zich bewijzen tegenover de rest.

“Ik dacht dat ze in elk land wel een zot zoals ik zouden vinden. Niet dus”

Zou Tom nog steeds alle opdrachten van Tomtesterom aangaan? Absoluut niet. Aan sommige dingen zou hij vandaag nooit meer beginnen. Dat de opdrachten méér dan gevaarlijk waren, werd ook duidelijk toen men probeerde het format te verkopen. In geen enkel land was ‘een zot’ zoals Tom Waes te vinden.

“Mieke brengt mij rust”

Reizen Waes is meer dan ‘gewoon op reis gaan’. Tom is betrokken bij het volledige proces. Zo durft hij in de montage nog wel last-minute dingen veranderen. Iets dat hij van Mark Uytterhoeven geleerd heeft. Gelukkig brengt Mieke rust in zijn hectische leven, waardoor hij de dingen ook kan loslaten.

Hartsvriend Pascal Braeckman klapt uit de biecht over Tom Waes

Tom Waes een muurbloempje? Toch als het op dansen aankomt! En kaarten daar is hij ook al helemaal niet goed in. Een telefoontje met hartsvriend Pascal Braeckman leerde Siska heel wat dingen over Tom Waes bij! Maar ook over Pascal en zijn gewoonten tijdens het kaarten valt wat te vertellen!

“Ik kan uren naar klusjesman Roger kijken op tv”

Niet alleen Mieke brengt rust in het leven van Tom, ook tv heeft daar een rol in. Zijn favoriete soort televisie is slow-tv. Of het nu kijken is naar een trein die z’n traject aflegt op tv of een klusjesman die z’n beste kunsten bovenhaalt: Tom komt ervan tot rust.

geschreven op 26 maart 2019
VRTNU VRTNU VRTNU