Spring naar inhoud

De hoogtepunten uit de podcast met Leen

Leen Dendievel, die je kent als Kaat uit Thuis, is de volgende gaste van Siska in Schoeters en bellen. Hoe kijkt ze zelf naar Thuis? En lijkt Kaat eigenlijk op haar? Leen praat over de gevolgen van bekend zijn en we ontdekken wat haar man Udo nu écht zo vervelend vindt aan haar.

Heeft Kaat nog niet te veel meegemaakt?

In Thuis gebeurt er heel wat. In het dagelijkse leven van de personages komt weleens een gijzeling, dubbelganger of moord voor. En Leen snapt heel goed dat kijkers soms denken dat het ‘erover’ gaat. Maar het allerbelangrijkste vindt ze zelf om trouw te blijven aan haar personage.

“Als mijn buikgevoel zegt dat ik moet stoppen met Thuis, dan doe ik dat”

Hoe lang wil Leen nog Kaat spelen in Thuis? Dat hangt af van haar buikgevoel. Gelukkig zit dat voorlopig nog goed.

Ik had de bekendheid onderschat

Leen wordt enorm vaak herkend op straat. En ze had onderschat hoe vaak dat zou gebeuren. Maar het ergste vindt ze dat mensen haar grenzen (en personal space) niet bewaken. Maar ze koppelt de vraag aan selfies ook aan een goed doel met haar selfiepot.

“Er zijn heel wat vervelende gewoontes aan Leen”

Gevraagd naar de vervelendste gewoontes van Leen aan haar man Udo, is het antwoord simpel: er zijn er heel wat. Maar haar ordelijkheid, die spant toch de kroon.

“Ik ben bang om altijd Kaat uit Thuis te zijn, daar sta ik elke dag mee op”

Volgens haar man Udo is het grootste misverstand over Leen dat ze alleen maar Kaat uit Thuis is, want ze is meer dan dat. Zo heeft ze ook een groot humoristisch talent. En ook Leen staat open voor allerlei andere rollen. Want ze is toch een beetje bang om voor altijd Kaat uit Thuis te zijn.

geschreven op 15 april 2019
VRTNU VRTNU VRTNU