Spring naar inhoud

Wat brengt reeks 2?

Salamander

Filip Peeters speelt opnieuw de rol van Gerardi

Het eerste seizoen van Salamander hield twaalf weken lang gemiddeld 1,4 miljoen kijkers aan het scherm gekluisterd. De opnames van de tweede reeks liepen van april 2017 tot oktober 2017. Salamander 2 wordt uitgezonden vanaf 7 januari 2018.

Bloedstollend vervolg

In de tweede reeks trekt een moord in de wijk Matonge op een politieke balling uit het mini-staatje Kitangi - ooit behorend tot de Belgische kolonie - hoofdinspecteur FGP Paul Gerardi langzaam maar zeker in het moeras van een samenzwering die draait om het bezit van de diamantmijnen in het staatje.

Gerardi is er als enige van overtuigd dat er leden van de ontbonden groep Salamander betrokken zijn bij deze samenzwering wiens tentakels zelfs reiken tot in het kabinet van de Eerste Minister. Wat Paul Gerardi niet kan vermoeden, is dat hij op een persoonlijke manier zelf ook betrokken blijkt te zijn bij de zaak waardoor zijn leven en dat van zijn dochter op het spel komt te staan.

De ploeg van de tweede reeks blijft grotendeels dezelfde, met Ward Hulselmans als scenarist en Frank Van Mechelen als regisseur. En in de cast keren behalve Filip Peeters ook onder meer Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen Van Impe en Tine Reymer terug. Salamander 2 komt op 7 januari 2018 op het scherm.

De start van de opnames van het tweede seizoen voelde als thuiskomen.

Filip Peeters kruipt opnieuw in de huid van Gerardi
Filip Peeters kruipt opnieuw in de huid van Gerardi
<
geschreven op 04 oktober 2017
VRTNU VRTNU VRTNU