Spring naar inhoud

Het eerste seizoen van Salamander

Salamander

Topfictie op zaterdagavond

In aanloop naar Salamander 2 brachten we in oktober het eerste seizoen van Salamander weer op het scherm. De topreeks scoorde niet enkel in Vlaanderen, maar had ook een enorm internationaal succes: het eerste seizoen was in meer dan 30 landen te zien, werd als eerste Vlaamse reeks gekocht door Netflix, en krijgt nu ook een pilot remake in Amerika door de grote studio ABC.

In deze spannende fictiereeks worden de kluizen gekraakt van een strategisch gekozen groepje machtshebbers van het land. De hooggeplaatste gedupeerden zwijgen hierover om de vrede te bewaren, maar vooral om hun belangen te bewaken. Maar dat is buiten Paul Gerardi (Filip Peeters) gerekend, een politie-inspecteur die het misdrijf toevallig op het spoor komt en er meteen zijn tanden in zet.

In wiens opdracht werkten de daders, die geen enkel spoor nalieten? Wie heeft er belang bij om deze hooggeplaatsten in diskrediet te brengen en zo de staat te ontwrichten? Paul Gerardi wil de zaak verder onderzoeken, maar verliest zo zijn job, en zelfs zijn leven staat op het spel. Naast Filip Peeters zijn rollen weggelegd voor onder andere Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen De Bouw, An Miller, Tine Reymer, Lucas Van den Eynde, Mike Verdrengh.

geschreven op 04 oktober 2017
VRTNU VRTNU VRTNU