Spring naar inhoud

5 dingen die je nog niet wist over Salamander

Salamander

Leuke weetjes over de spannende misdaadreeks

Salamander is terug! De spannende misdaadserie was een succes in Vlaanderen. Maar kende jij deze 5 weetjes al over de topreeks?

1)

Filip Peeters en An Miller zijn ook in het echte leven getrouwd. De acteurs die in de reeks Paul en Sarah Gerardi spelen, hebben samen twee kinderen.

2)

Salamander werd ook internationaal een hit. De avonturen van Gerardi werden in maar liefst 30 landen gevolgd. De reeks werd o.a. uitgezonden door BBC Four, RTL Crime, NPO 1. Salamander was zelfs de eerste Vlaamse reeks die Netflix USA ooit heeft aangekocht.

De officiële trailer voor de UK

3)

Sofie Gerardi

Sofie Gerardi was de eerste grote rol van Violet Braeckman. Ze speelde de dochter van Paul toen ze pas 17 was. Intussen speelde ze al mee in Vermist en Aspe en is ze binnenkort te zien als Julie in de nieuwe fictiereeks Over water. Ze speelt daar ook de dochter van het hoofdpersonage.

Julie Beckers

Over water draait rond John Beckers, ooit Vlaanderens favoriete tv-ster. Maar zware verslavingen aan drank en gokken sleurden hem mee naar een duister dal en John verloor bijna alles wat hij had opgebouwd. John Beckers krijgt van zijn vrouw en hun twee kinderen een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen en hun vertrouwen terug te winnen. Julie Beckers is de dochter van John en Marjan Beckers. Ze is assertief, mooi en ze is gezegend met een sterke persoonlijkheid en een schijnbaar onbreekbaar karakter.

4)

Regisseur Frank Van Mechelen was met Salamander niet aan zijn proefstuk toe. Hij regisseerde al series en films als Wittekerke, De Mol, Stille Waters, Familie Backeljau en Groenten uit Balen. Filip Peeters en hij hadden bovendien al samengewerkt voor De hel van Tanger. Ook de regie van Salamander 2 neemt hij voor zijn rekening.

5)

Een aflevering van Salamander voelt soms aan als een toeristische wandeling door Brussel. De reeks werd grotendeels in onze hoofdstad opgenomen, in het centrum van de macht. Je ziet bijvoorbeeld Thurn & Taxis, het Warandepark, het Federaal Parlement, het Jubelpark, het Justitiepaleis, het Zuidstation en de Kleine Zavel passeren. Wist je dat de gevel van de beroofde bank Jonkhere eigenlijk de gevel van het Vlaams Audiovisueel Fonds is?

geschreven op 06 oktober 2017
VRTNU VRTNU VRTNU