Spring naar inhoud

Wat je allemaal niet zag in Reizen Waes Europa

In de laatste aflevering blikt Tom terug op de meest memorabele momenten van Reizen Waes Europa. Deze beelden zag je nog niet in de reeks.

Tom en Pascal gaan naar de kerk in Spanje

In Spanje zijn Tom en zijn geluidsman Pascal met verborgen camera’s La Iglesia Palmariana binnengedrongen. Het is een sekte waar ze geen pottenkijkers willen. Die scène is dan ook niet helemaal uitgedraaid zoals Tom wilde…

Elfen en trollen in Ijsland

In het prachtige IJsland is Tom op een heel vreemd fenomeen gestoten: het elfengeloof. 62% van de IJslandse bevolking gelooft in elfen en trollen. Hij ontmoet er een vrouw die de elfen niet alleen ziet maar er ook mee kan praten.

Tom: “Mijn verbazing steeg met de minuut. Zeker wanneer ze zei dat er ook op dat eigenste moment elfen bij ons waren. Zoals Frode, een elf van 900 jaar oud.”

Smeltende gletsjers in Groenland

In Groenland heeft Tom zelf ondervonden hoe ingrijpend de gevolgen van de klimaatverandering zijn voor de lokale Inuit bevolking. Maar de opwarming van de aarde was pas echt tastbaar aan de Russell gletsjer die op 15 jaar tijd zo’n 200 meter verkleind is.

Spelletje Road bowl in Noord-Ierland

Onderweg naar Belfast, langs kronkelende wegen en door prachtige groene landschappen, ontdekte Tom een sport waar hij nog nooit van had gehoord: road bowl. Een balsport met een soort kanonskogel.

geschreven op 17 februari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU