Spring naar inhoud

Reizen Waes

Beschikbaar op VRT NU

Toms tips voor Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant, een schilderachtige provincie met fascinerende verhalen. Ontdek hier de verrassende vondsten van Tom Waes.

De Lourdesgrot in Wommersom

Op de website lourdesgrotten.com vind je een overzicht van meer dan 2000 (!) Lourdesgrotten in en rond ons land. Allemaal grotten die nagebouwd zijn naar het voorbeeld van dé Mariagrot in het Franse Lourdes, waar jaarlijks meer dan vijf miljoen toeristen passeren. Maar ook bij ons zijn Lourdesgrotten nog altijd toeristische trekpleisters. Tom Waes bezocht in Wommersom de grot van de sympathieke Louis en Leona.

Wijnen bij Luc Haekens

Al sinds de middeleeuwen wordt er op de heuvels van het Hageland wijn gemaakt. Maar vooral sinds eind vorige eeuw is wijnbouw er echt aan een revival bezig en worden er allerlei soorten druiven verbouwd. Ook tv-maker Luc Haekens begon in Scherpenheuvel-Zichem een tijd geleden met de aanleg van zijn eigen wijngaard. Met de wijngaard van Luc en zijn vrouw Ann erbij telt het Hageland ondertussen al een 20-tal wijndomeinen.

Texas City

Expo '58 haalde de hele wereld naar ons land. Zo werd er ook een show met Native Americans geprogrammeerd. En die show ligt aan de oorsprong van Texas City, een heus westerndorp in Tremelo. Carol en haar familie baten het kamp al jaren uit en houden alles in authentieke Expo '58-staat.

Heuvelachtige landschappen in het Pajottenland

In het kleine Gooik volgde Tom een tip die volledig buiten zijn comfortzone ligt: hij ging aquarellen met landschapsschilder Herman Dewit. Samen zetten ze het uitzicht vanaf de Congoberg op doek.

geschreven op 31 januari 2021
VRTNU VRTNU VRTNU