Spring naar inhoud

Toms tips voor Antwerpen

Zelfs in zijn eigen heimat kan Tom Waes nog verrast worden. Kom te weten welke verborgen parels hij ontdekte in zijn Antwerpen.

De Kempen

Dobberen gelijk nen echte Kempeneir

Twintig kilometer van Antwerpen en je zit in een andere wereld: de Kempen. Nergens in Vlaanderen vind je zo veel bevaarbare kanalen als daar. Je kan er dan ook naar hartelust aan watersport doen. Zanger Tijs Vanneste nam Tom Waes mee in een rubberen bootje op sas 7, een van de sluizen op het kanaal tussen Bocholt en Herentals. Richting Dessel komen ze uit bij het grootste waterkruispunt van Europa.

De Kalmthoutse Heide

De Kalmthoutse Heide is een fantastisch natuurdomein op de grens tussen Nederland en België. Het bestaat uit heide, vennen, bossen en landduinen en er leven zeldzame planten en dieren in alle rust.

Een nieuwe toeristische trekpleister

Weet jij waar het noordelijkste punt van België ligt? Nee? Daar wil Tom iets aan veranderen. Hij trok naar Meersel-Dreef en vroeg de lokale burgemeester om het uiterste Noorden van ons land in te huldigen. Volgens Tom wordt het nieuwe bord gegarandeerd een populaire attractie.

Een ritje met de riksja

In de stad Antwerpen kan je nu ook de baan op met een seniorenriksja, dé fiets op maat van senioren. Word vrijwilliger en trakteer minder mobiele senioren op een leuk fietstochtje, net als Tom Waes. Hij nam sinjoor Marcel op sleeptouw. Maar je kan de riksja ook huren voor eigen gebruik.

geschreven op 17 januari 2021
VRTNU VRTNU VRTNU