Spring naar inhoud

Reizen Waes

zondag 20.30

Shangri-La

Shangri-La ligt in het grensgebied van China en Tibet. Tibet maakt op dit moment deel uit van China, maar de strijd om onafhankelijkheid is enorm voelbaar. Zowel tijdens de reis er naartoe als tijdens het bezoek aan Shangri-La zelf.

Reisadvies

Shangri-La is te bezoeken als toerist in China. Je kan er de Tibetaanse sfeer opsnuiven. Wil je Tibet zelf verkennen? Dan geldt het volgende reisadvies:

Niet-Chinese toeristen kunnen Tibet als groep bezoeken onder twee voorwaarden. Reizigers dienen over het Alien's Travel Permit van het Tibetan Tourism Bureau te beschikken en de reis moet mede georganiseerd zijn door een Tibetaans reisagentschap. De uitvaardiging van “Permits” wordt soms voor onbepaalde periode stopgezet, wat de facto toeristen de toegang tot Tibet ontzegt. Vraag daarom uw lokale reisorganisator om meer informatie.

Een ATP kan bij de Chinese diplomatieke missie of bij het Tibetaanse reisbureau in Beijing (118 Beisihuan Douglu, tel.+86-10-6498.0373) aangevraagd worden.

Ligging

Shangri-La is een arrondissement in China, gelegen in de provincie Yunnan. Tot 2001 had het de naam Zhongdian. De hoofdplaats is Jiantang, maar wordt ook als Shangri-La aangeduid.

Zeker te bezoeken

Tijgersprongkloof

De tijgersprong is de tweede grootste kloof ter wereld. Als één van de diepste en meest spectaculaire kloven die er bestaan, is het een plek die je echt moet bezoeken. Je voelt er de kracht van de natuur!

De hoofdplaats Shangri-La

Na jaren is Shangri-La eindelijk deftig toegankelijk voor toeristen. Hier kom je de Tibetaanse cultuur opsnuiven en merk je het cultuurverschil met de rest van China. Het is er prachtig, maar heeft ook een duister kantje.

Een prachtig boeddhistisch klooster

Als toerist kan je in Shangri-La een deel van een prachtig boeddhistisch klooster bezoeken. Jammer genoeg voor Tom bleef het bij staren vanop een afstand, al werd hem al snel duidelijk waarom. Maar van ver zag het er alleszins prachtig en indrukwekkend uit.

Dansen voor de vrede

Ondanks de vele conflicten in het gebied, zorgt de bevolking van Shangri-La toch elke avond voor een prachtig moment. Ze dansen er als het ware voor de vrede, allemaal samen. Alle culturen en mensen komen buiten en voelen zich met elkaar verbonden door dans. Een prachtig moment!

geschreven op 05 maart 2017
VRTNU VRTNU VRTNU