Spring naar inhoud

Reizen Waes

Beschikbaar op VRT NU

Reizen Waes: Japan

Verre reizen zitten er de komende tijd wellicht niet in. Maar Tom Waes brengt de wereld binnen in jouw huiskamer met de minireeks Reizen Waes: Japan.

Vanaf zondag 24 mei is het driedelige Reizen Waes: Japan te zien. Tom Waes trok begin dit jaar naar Japan voor een speciale reeks Reizen Waes. Het opzet: de unieke cultuur en tradities van Japan leren kennen voor de start van de Olympische Spelen. Een reis van 3 weken en meer dan 4.000 kilometer van zuid naar noord, dwars door het hele land.

Ik was nog nooit in Japan geweest. Nochtans stond het al jaren op mijn verlanglijstje. Japan is als eilandengroep eeuwenlang geïsoleerd gebleven van de rest van de wereld en heeft daardoor een heel eigen cultuur. Veel van de Japanse authentieke gebruiken dreigen meer en meer te verdwijnen onder invloed van de westerse wereld. De komst van de Olympische Spelen en de enorme toeristische ‘boom’ versterken dat alleen nog maar. Ik wilde daarom nog snel naar Japan, voor het land zijn unieke karakter misschien voorgoed kwijt is.

Tom Waes
Tom Waes
<

Ondertussen is er heel wat veranderd in de wereld. Door het coronavirus werden de Olympische Spelen uitgesteld en internationaal reizen zit er voor een hele tijd niet meer in. Reden te meer om het driedelige verslag van Toms reis door het fascinerende Japan toch uit te zenden, en de kijkers te laten genieten van zijn unieke en heel afwisselende ontdekkingstocht.

Reizen Waes: Japan: vanaf 24 mei drie zondagen lang om 20.15 uur op Eén.

geschreven op 18 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU