Spring naar inhoud

Reizen Waes

Beschikbaar op VRT NU

Reisdossier: USA

"Als er geen toeristen komen en het interesseert niemand, dan wil ik het zien."

Het noorden van de VS, een perfecte plek voor een Reizen Waes roadtrip. De noordelijke staten zijn bij de minst bezochte streken van Amerika. Tom rijdt van oost naar west door de staten North Dakota, Montana en Idaho tot in de staat Washington. Is er echt zo weinig te zien? En de dingen die je er wél ziet, zie je die echt enkel in Amerika?

Reisadvies

Burgers met de Belgische nationaliteit zijn vrijgesteld van een visum en dienen enkel een ‘ESTA’ aan te vragen. De Verenigde Staten zijn een veilig land voor zakenmensen en toeristen. Reizigers moeten vooral aandacht schenken aan de administratieve procedures bij binnenkomst.

Het volledige reisadvies

Ligging

De Verenigde Staten zijn het op twee na grootste land ter wereld in bevolking, na China en India. Tom bezoekt de noordelijke staten North Dakota, Montana, Idaho en Washington.

North Dakota, Idaho en Montana grenzen in het noorden aan Canada. Het zijn grote, dunbevolkte staten. Montana is zelfs de vierde grootste staat van de VS.

Zeker te bezoeken

Boomtown Babes Espresso

Ben je in North Dakota en heb je zin in een koffie? Stop dan zeker eens bij Boomtown Babes Espresso. Volgens de dame die de koffiestand uitbaat is de koffie er heerlijk. Maar eerlijk? Waarschijnlijk stoppen de meeste mannen er vooral omdat de meisjes die er werken zo mooi zijn.

Rocky Mountains

Idaho wordt voor een groot deel in beslag genomen door de Rocky Mountains. Een prachtig stuk natuur dat echt een bezoekje waard is.

Opmerkelijke weetjes

Fargo

Fargo is de grootste stad van de staat North Dakota. Er is weinig te beleven en de reden waarom je de plaats misschien kent is de film of de tv-reeks. Maar die zijn echter niet gefilmd in Fargo zelf...

Voor een bezoekje aan de set ben je er dus aan voor de moeite, maar in de toeristische dienst kan je wel een mooie foto laten nemen.

Jump for Jesus

Elk jaar verzamelen in Billings een honderdtal gelovigen voor een zeer speciale misviering. Ex-stuntman en priester Gene Sullivan verzamelt de mensen niet alleen voor het geloof, maar ook voor de stunt van de dag: de 69-jarige springt met een motor over een schans, door een brandende hoepel.

Wapen je tegen terroristen (letterlijk en figuurlijk)

Brandon is een 'redoubter'. Deze beweging staat -om het zacht te zeggen- niet bepaald achter de regering.

Brandon verhuisde naar Idaho omdat de wapenwet er veel soepeler is. Daar, in het hart van de Rocky Mountains, leert hij de burgers om zich te wapenen tegen terroristen.

geschreven op 26 maart 2017
VRTNU VRTNU VRTNU