Spring naar inhoud

Reizen Waes

Beschikbaar op VRT NU

Reisdossier: Spanje

Met 75 miljoen bezoekers per jaar is Spanje een van de populairste vakantiebestemmingen. De meeste toeristen gaan naar steden als Barcelona en Madrid en naar de Spaanse Costa's, maar hoe ziet de rest van het land eruit?

Tom trekt vanuit het zuiden van Spanje, langs het westen helemaal naar het noorden. Een gebied dat wel eens de achterkant van Spanje wordt genoemd...

Reisadvies

Spanje is in het algemeen een veilig land, wel dient men in toeristische streken bijzonder aandachtig te zijn voor kleine criminaliteit. De toename van het toerisme heeft namelijk een verhoogd aantal diefstallen tot gevolg gehad.

Het volledige reisadvies

Ligging

Spanje ligt in het zuidwesten van Europa. In het oosten heeft het een kust aan de Middellandse zee, in het zuidwesten ligt de Atlantische Oceaan. Ook de eilanden van de Balearen en de Canarische eilanden horen bij Spanje.

Zeker te bezoeken

Extremadura

In Extremadura bezoekt Tom de kampioen van De concurso de recortes. Tijdens deze wedstrijden meten de deelnemers zich door middel van acrobatische stiersprongen. En dat is op z'n minst gezegd indrukwekkend!

Piornal

Tom bezoekt het Jarrampalas festival. Dit feest vindt jaarlijks plaats in januari en is ondertussen al uitgegroeid tot een toeristische hoogdag. Waarom? De toeristen mogen ki-los rapen gooien op een verkleed figuur, de Jarramplas.

Costa de la Muerte

Tom gaat een dagje mee met de percebeiros. Deze vissers plukken percebes of eendenmosselen. Het is een ware delicatesse, maar de vissers hebben er dan ook héél wat voor over om ze te plukken. De zee is namelijk levensgevaarlijk wild...

Opmerkelijke weetjes

La Línea de la Concepción

Dit Spaanse plaatsje staat bekend als één van de grootste drugshavens van Europa. Waarom de drugshandel er zo populair is? De hoge werkloosheid in de regio.

geschreven op 16 december 2018
VRTNU VRTNU VRTNU