Spring naar inhoud

Reizen Waes

Beschikbaar op VRT NU

Reisdossier: Sierra Leone

Twee jaar geleden staat het West-Afrikaanse land Sierra Leone op het lijstje van Reizen Waes. Alles is geregeld, maar dan slaat het ebolavirus toe. Toeristen mogen het land niet in.

Begin 2016 is de crisis voorbij en wordt Sierra Leone officieel ebolavrij verklaard. Tom twijfelt geen seconde: hij stapt meteen op de eerste vlucht en is de eerste klant in twee jaar tijd bij het grootste reisbureau van Sierra Leone. Ze ontdekken de hoofdstrad Freetown, prachtige stranden en natuurparken en bezoeken de wijk 'Belgium'.

Reisadvies

Als algemene regel geldt dat de veiligheidssituatie goed is. Afzonderlijke gevallen van Ebola infecties worden nog af en toe gemeld vanuit de sub-regio. Waakzaamheid blijft dus geboden voor reizen naar dit land.

Het volledige reisadvies

Ligging

Sierra Leone ligt aan de westkust van Afrika. Het grenst aan Guinee en Liberia. De hoofdstad is Freetown en de kustlijn ligt aan de Atlantische Oceaan.

Zeker te bezoeken

Sierra Leone wordt het land met de mooiste stranden van Afrika genoemd. Tom bezoekt een wit zandstrand aan de kust van Freetown. Prachtig!

Tom bezoekt Tiwai Island. Een prachtig stukje natuur – wel opgelet voor krokodillen – waar je helemaal tot rust kan komen.

Opmerkelijke weetjes

In Sierra Leone is een wijk gelegen die Belgium heet. België staat bijzonder hoog aangeschreven in het land en dat wordt duidelijk als Tom er een bezoekje brengt.

Ebola sloeg hard toe in Sierra Leone. Het land was twee jaar gesloten voor toeristen en enorm veel mensen stierven aan de ziekte. Meer dan terecht werden de mensen van het ziekenhuis dat ebolapatiënten verzorgde, verkozen tot ‘Person of the year’ in 2014. Tom brengt een bezoek aan het ziekenhuis.

geschreven op 29 januari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU