Spring naar inhoud

Reizen Waes

zondag 20.30

Reisdossier: Sierra Leone

Twee jaar geleden staat het West-Afrikaanse land Sierra Leone op het lijstje van Reizen Waes. Alles is geregeld, maar dan slaat het ebolavirus toe. Toeristen mogen het land niet in.

Begin 2016 is de crisis voorbij en wordt Sierra Leone officieel ebolavrij verklaard. Tom twijfelt geen seconde: hij stapt meteen op de eerste vlucht en is de eerste klant in twee jaar tijd bij het grootste reisbureau van Sierra Leone. Ze ontdekken de hoofdstrad Freetown, prachtige stranden en natuurparken en bezoeken de wijk 'Belgium'.

Reisadvies

Als algemene regel geldt dat de veiligheidssituatie goed is. Afzonderlijke gevallen van Ebola infecties worden nog af en toe gemeld vanuit de sub-regio. Waakzaamheid blijft dus geboden voor reizen naar dit land.

Het volledige reisadvies

Ligging

Sierra Leone ligt aan de westkust van Afrika. Het grenst aan Guinee en Liberia. De hoofdstad is Freetown en de kustlijn ligt aan de Atlantische Oceaan.

Zeker te bezoeken

Sierra Leone wordt het land met de mooiste stranden van Afrika genoemd. Tom bezoekt een wit zandstrand aan de kust van Freetown. Prachtig!

Tom bezoekt Tiwai Island. Een prachtig stukje natuur – wel opgelet voor krokodillen – waar je helemaal tot rust kan komen.

Opmerkelijke weetjes

In Sierra Leone is een wijk gelegen die Belgium heet. België staat bijzonder hoog aangeschreven in het land en dat wordt duidelijk als Tom er een bezoekje brengt.

Ebola sloeg hard toe in Sierra Leone. Het land was twee jaar gesloten voor toeristen en enorm veel mensen stierven aan de ziekte. Meer dan terecht werden de mensen van het ziekenhuis dat ebolapatiënten verzorgde, verkozen tot ‘Person of the year’ in 2014. Tom brengt een bezoek aan het ziekenhuis.

geschreven op 29 januari 2017

Reizen Waes 1212

Zondag 4 juni
Reizen Waes

'Hongersnood 12-12' boven de 11 miljoen

Reizen Waes 12-12 miste z'n effect niet. Volgens 12-12 zal de financiële impact van het programma op ongeveer 500.0000 euro zal uitkomen.
play
Reizen Waes

Het verhaal van Victoria

Het meest emotionele moment van de aflevering was ongetwijfeld de ontmoeting met Victoria. Zij is even oud als Tom's eigen dochter en heeft een kind van 10.
play
Reizen Waes

Wat moet je onthouden van Reizen Waes 1212

De aflevering van Reizen Waes 12-12 was op z'n minst indrukwekkend te noemen. Maar wat moet je er nu van onthouden?
play
Reizen Waes

5 weetjes over Reizen Waes 1212

Vanavond in Reizen Waes 12-12 zie je het verslag van Tom's reis naar het Bidibidi kamp in Noord-Oeganda. Wij stelden hem er op voorhand al enkele vragen over.
play
Reizen Waes

Tom bezoekt het Consortium 12-12

Voor hij vertrekt gaat Tom eerst naar Brussel. Daar bezoekt hij het Consortium 12-12, waar hem verteld wordt wat hem te wachten staat.
play
Reizen Waes

Tom krijgt het zwaar

Tom is nog maar net in Oeganda en wordt al geconfronteerd met een zwaar verhaal. Hij ontmoet Victoria, die enkel met haar kind en wat kleren is gevlucht.
play
Reizen Waes

Reizen Waes 12-12, de eerste beelden

Tom Waes trok naar Noord-Oeganda om er door het vluchtelingengebied te reizen voor een speciale aflevering Reizen Waes. Voor jou zijn er nu de eerste beelden.
play
Reizen Waes

Reizen Waes 12-12

Tom Waes trekt naar Oeganda voor een speciale Reizen Waes 12-12. Hij verblijft een week lang in vluchtelingenkampen op de grens met Zuid-Soedan.
VRTNU VRTNU VRTNU