Spring naar inhoud

Reizen Waes

Beschikbaar op VRT NU

Reisdossier: Isle of Man

The Isle of Man is een ietwat slaperig eiland in de zee tussen Ierland en Engeland. Maar elk jaar wordt er de Tourist Trophy gehouden: de gevaarlijkste en dodelijkste motorrace ter wereld. Motorcoureurs vliegen dan tegen 300 kilometer per uur door de straten van het eiland. Compleet onverantwoord volgens de tegenstanders, maar het mekka van de motorsport volgens de liefhebbers.

Reisadvies

Voor een bezoekje aan Isle of Man hanteer je het reisadvies van Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Het is er best veilig, maar zoals overal kan je best voorzichtig zijn op plaatsen waar veel mensen samenkomen zoals toeristische trekpleisters, winkelcentra, uitgaansgelegenheden etc.

Het volledige reisadvies

Ligging

The Isle of Man of het eiland Man is een eiland in de Ierse Zee en een Brits Kroonbezit.

Het eiland is 572 km² groot en Engeland, Ierland, Schotland en Wales bevinden zich op ongeveer gelijke afstanden. De hoofdstad en grootste stad van het eiland is Douglas.

Goed om te weten

Hotelkamers zijn extreem duur of uitverkocht

Tijdens de TT race zijn de hotelkamers op Isle of man gegeerd! Niet alleen bestaat de kans dat je een slaapplek misloopt, de prijzen lopen vaak enorm op. Tom huurde een huis van een local. Hij kon daardoor de kwalificatieraces bijwonen, maar niet op de meest ideale locatie...

Wegrollen of geraakt worden

Eén van de kwalificatieraces bekijkt Tom dankzij z'n huisbaas op een betere plek op het parcours. Het wordt wel een hele opdracht om daar te geraken.

Eens daar, blijkt dat je énorm voorzichtig moet zijn, of je kan je oren, neus of een ander lichaamsdeel wel eens kwijtraken...

Over de race

Deelnemen is niet zonder risico

Tom maakt kennis met één van de favorieten van deze editie. Samen met zijn vriendin en ouders woont hij de race bij. Maar tijdens de race krijgen ze slecht nieuws, waardoor Tom de race echt in vraagt stelt.

De Senior TT winnen is de grootste eer

Als laatste race vindt de Senior TT plaats. Als je die wint, heb je het pas écht gemaakt. Tom volgt beginner Davey en de ervaren Peter tijdens dé race van het jaar.

geschreven op 23 december 2018
VRTNU VRTNU VRTNU