Spring naar inhoud

Reizen Waes

zondag 20.30

Reisdossier: China - deel twee

In het tweede deel van zijn tocht door China rijdt Tom verder richting de grens met Tibet. En ook de laatste 3000 kilometer van zijn reis van oost naar west brengen hem en z'n ploeg langs heel wat onvergetelijke plekken.

Reisadvies

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in China veilig gereisd worden.

Het volledige reisadvies

Ligging

China is één van de 3 grootste landen ter wereld, na Rusland en Canada. Het ligt in Centraal-Azië en grenst aan maar liefst 17 andere landen.

De totale lengte van alle grenzen langs China bedraagt meer dan 22.000 kilometer, waarvan de langste aan Mongolië ligt.

Zeker te bezoeken

Chongqing, het New York van China

De stad is redelijk onbekend, maar toch één van de metropolen van China. Het is de snelst groeiende stad van het land. Indrukwekkend is Chongqing zeker, want de skyline doet zelfs denken aan die van New York.

Szechuan, waar hangouderen voor de overlast zorgen

Szechuan staat bekend voor z'n pikante pepers, maar dat is niets in vergelijking met de 'plaag' die de hoofdstad aandoet: de hangouderen. Wij kennen vooral hangjongeren, maar in de hoofdstad Szendu gaan die net lopen van hun oudere tegenhangers. Een speciaal en vooral luid fenomeen.

De Bai in Dali

De Bai is een volkerengroep en behoort tot de best geïntegreerde minderheden in China. Ze leven er nog erg traditioneel, ook al is er voor hen veel veranderd de laatste tijd. Breng ze zeker een bezoekje als je de sfeer van het authentieke China wil opsnuiven.

Opmerkelijke weetjes

Dwarf Empire, het dwergenpretpark

Dwarf Empire, ook wel het 'dwergenpretpark' genoemd is een pretpark waar -je raadt het al- alleen maar dwergen werken. Ze worden er opgevoerd in een lange show. De plek is volgens Tom absoluut geen aanrader. Je zou er zelfs ongemakkelijk van worden. Al zien de Chinezen zelf er niet veel graten in.

geschreven op 05 maart 2017

Reizen Waes 1212

Zondag 4 juni
Reizen Waes

'Hongersnood 12-12' boven de 11 miljoen

Reizen Waes 12-12 miste z'n effect niet. Volgens 12-12 zal de financiële impact van het programma op ongeveer 500.0000 euro zal uitkomen.
play
Reizen Waes

Het verhaal van Victoria

Het meest emotionele moment van de aflevering was ongetwijfeld de ontmoeting met Victoria. Zij is even oud als Tom's eigen dochter en heeft een kind van 10.
play
Reizen Waes

Wat moet je onthouden van Reizen Waes 1212

De aflevering van Reizen Waes 12-12 was op z'n minst indrukwekkend te noemen. Maar wat moet je er nu van onthouden?
play
Reizen Waes

5 weetjes over Reizen Waes 1212

Vanavond in Reizen Waes 12-12 zie je het verslag van Tom's reis naar het Bidibidi kamp in Noord-Oeganda. Wij stelden hem er op voorhand al enkele vragen over.
play
Reizen Waes

Tom bezoekt het Consortium 12-12

Voor hij vertrekt gaat Tom eerst naar Brussel. Daar bezoekt hij het Consortium 12-12, waar hem verteld wordt wat hem te wachten staat.
play
Reizen Waes

Tom krijgt het zwaar

Tom is nog maar net in Oeganda en wordt al geconfronteerd met een zwaar verhaal. Hij ontmoet Victoria, die enkel met haar kind en wat kleren is gevlucht.
play
Reizen Waes

Reizen Waes 12-12, de eerste beelden

Tom Waes trok naar Noord-Oeganda om er door het vluchtelingengebied te reizen voor een speciale aflevering Reizen Waes. Voor jou zijn er nu de eerste beelden.
play
Reizen Waes

Reizen Waes 12-12

Tom Waes trekt naar Oeganda voor een speciale Reizen Waes 12-12. Hij verblijft een week lang in vluchtelingenkampen op de grens met Zuid-Soedan.
VRTNU VRTNU VRTNU