Spring naar inhoud

Reizen Waes

Beschikbaar op VRT NU

Reisdossier: China - deel twee

In het tweede deel van zijn tocht door China rijdt Tom verder richting de grens met Tibet. En ook de laatste 3000 kilometer van zijn reis van oost naar west brengen hem en z'n ploeg langs heel wat onvergetelijke plekken.

Reisadvies

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in China veilig gereisd worden.

Het volledige reisadvies

Ligging

China is één van de 3 grootste landen ter wereld, na Rusland en Canada. Het ligt in Centraal-Azië en grenst aan maar liefst 17 andere landen.

De totale lengte van alle grenzen langs China bedraagt meer dan 22.000 kilometer, waarvan de langste aan Mongolië ligt.

Zeker te bezoeken

Chongqing, het New York van China

De stad is redelijk onbekend, maar toch één van de metropolen van China. Het is de snelst groeiende stad van het land. Indrukwekkend is Chongqing zeker, want de skyline doet zelfs denken aan die van New York.

Szechuan, waar hangouderen voor de overlast zorgen

Szechuan staat bekend voor z'n pikante pepers, maar dat is niets in vergelijking met de 'plaag' die de hoofdstad aandoet: de hangouderen. Wij kennen vooral hangjongeren, maar in de hoofdstad Szendu gaan die net lopen van hun oudere tegenhangers. Een speciaal en vooral luid fenomeen.

De Bai in Dali

De Bai is een volkerengroep en behoort tot de best geïntegreerde minderheden in China. Ze leven er nog erg traditioneel, ook al is er voor hen veel veranderd de laatste tijd. Breng ze zeker een bezoekje als je de sfeer van het authentieke China wil opsnuiven.

Opmerkelijke weetjes

Dwarf Empire, het dwergenpretpark

Dwarf Empire, ook wel het 'dwergenpretpark' genoemd is een pretpark waar -je raadt het al- alleen maar dwergen werken. Ze worden er opgevoerd in een lange show. De plek is volgens Tom absoluut geen aanrader. Je zou er zelfs ongemakkelijk van worden. Al zien de Chinezen zelf er niet veel graten in.

geschreven op 05 maart 2017
VRTNU VRTNU VRTNU