Spring naar inhoud

Reizen Waes

Beschikbaar op VRT NU

Reisdossier: China

Voor het eerst in zijn leven reist Tom door China. En hij zou Reizen Waes niet waardig zijn als zijn plan niet ambitieus was. Tom reist met z'n ploeg maar liefst 6000 kilometer, van aan de oostkust in Shanghai tot de andere kant van China. 3 weken en 2 afleveringen lang ontdekt hij het land in een reis die zelfs de lokale bevolking nooit zou maken. In het eerste deel komen heel wat unieke maar ook rare plekken aan bod. Een aangename kennismaking!

Reisadvies

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in China veilig gereisd worden.

Het volledige reisadvies

Ligging

China is één van de 3 grootste landen ter wereld, na Rusland en Canada. Het ligt in Centraal-Azië en grenst aan maar liefst 17 andere landen.

De totale lengte van alle grenzen langs China bedraagt meer dan 22.000 kilometer, waarvan de langste aan Mongolië ligt.

Zeker te bezoeken

Wuhan: waar Mao nog steeds bestaat

Wuhan was het vakantieoord van wijlen Mao. De communistische leider is duidelijk nog enorm populair in China en dat is in deze stad hard te merken.

Drieklovendam: een machtig bouwwerk

Indrukwekkend: de Drieklovendam in Jangtsekiang. Het is de grootste waterkrachtcentrale en dam in de wereld en dus zeker het bezoeken waard.

Het verhaal achter de dam is echter niet zo positief. Heel wat mensen moesten noodgedwongen verhuizen door de bouw ervan en dat houden de Chinezen dan ook liever stil.

Zhangjiajie: een machtig natuurpark en een impressionante glazen brug

Je hebt er misschien al van gehoord: de grootste glazen brug ter wereld. Een must-visit volgens de Chinezen, maar het is ook echt zo. Ze is 430 meter lang en bijna even hoog, dus als je hoogtevrees hebt is de brug wel een uitdaging.

Maar het park van Zhangjiajie heeft veel meer te bieden. Je kan een kabelbaan nemen tussen de zandbergen en wordt beloond op een fenomenaal uitzicht.

Opmerkelijke weetjes

Tianducheng: Parijs in China

Reis je door China en kom je plots terecht in Parijs? Dat kan! In Tianducheng hebben ze namelijk de hele Parijse sfeer gecreëerd, inclusief Eiffeltoren. Jammer genoeg is het er niet zo perfect als de Chinezen het doen uitschijnen.

Een duivenclub vol Belgische duiven

In Wuhan zitten ze: de Chinezen die recordbedragen betalen voor Belgische duiven. De lokale duivenclub kan je vinden in een heus trainingscentrum, waar 80% van de duiven Belgisch is. Waanzin!

Het wegrestaurant waar nog nooit een westerling ging eten

Delen in China waar men nog nooit een blanke heeft gezien? Ze bestaan! Tom gaat met z'n ploeg eten in een wegrestaurant - dat op meer dan een uur rijden van de weg ligt - en wordt meteen de ster van de locals.

En het eten? Op het menu staat verse kip. Héél verse kip.

geschreven op 26 februari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU