Spring naar inhoud

Reizen Waes

zondag 20.30

Reisdossier: China

Voor het eerst in zijn leven reist Tom door China. En hij zou Reizen Waes niet waardig zijn als zijn plan niet ambitieus was. Tom reist met z'n ploeg maar liefst 6000 kilometer, van aan de oostkust in Shanghai tot de andere kant van China. 3 weken en 2 afleveringen lang ontdekt hij het land in een reis die zelfs de lokale bevolking nooit zou maken. In het eerste deel komen heel wat unieke maar ook rare plekken aan bod. Een aangename kennismaking!

Reisadvies

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in China veilig gereisd worden.

Het volledige reisadvies

Ligging

China is één van de 3 grootste landen ter wereld, na Rusland en Canada. Het ligt in Centraal-Azië en grenst aan maar liefst 17 andere landen.

De totale lengte van alle grenzen langs China bedraagt meer dan 22.000 kilometer, waarvan de langste aan Mongolië ligt.

Zeker te bezoeken

Wuhan: waar Mao nog steeds bestaat

Wuhan was het vakantieoord van wijlen Mao. De communistische leider is duidelijk nog enorm populair in China en dat is in deze stad hard te merken.

Drieklovendam: een machtig bouwwerk

Indrukwekkend: de Drieklovendam in Jangtsekiang. Het is de grootste waterkrachtcentrale en dam in de wereld en dus zeker het bezoeken waard.

Het verhaal achter de dam is echter niet zo positief. Heel wat mensen moesten noodgedwongen verhuizen door de bouw ervan en dat houden de Chinezen dan ook liever stil.

Zhangjiajie: een machtig natuurpark en een impressionante glazen brug

Je hebt er misschien al van gehoord: de grootste glazen brug ter wereld. Een must-visit volgens de Chinezen, maar het is ook echt zo. Ze is 430 meter lang en bijna even hoog, dus als je hoogtevrees hebt is de brug wel een uitdaging.

Maar het park van Zhangjiajie heeft veel meer te bieden. Je kan een kabelbaan nemen tussen de zandbergen en wordt beloond op een fenomenaal uitzicht.

Opmerkelijke weetjes

Tianducheng: Parijs in China

Reis je door China en kom je plots terecht in Parijs? Dat kan! In Tianducheng hebben ze namelijk de hele Parijse sfeer gecreëerd, inclusief Eiffeltoren. Jammer genoeg is het er niet zo perfect als de Chinezen het doen uitschijnen.

Een duivenclub vol Belgische duiven

In Wuhan zitten ze: de Chinezen die recordbedragen betalen voor Belgische duiven. De lokale duivenclub kan je vinden in een heus trainingscentrum, waar 80% van de duiven Belgisch is. Waanzin!

Het wegrestaurant waar nog nooit een westerling ging eten

Delen in China waar men nog nooit een blanke heeft gezien? Ze bestaan! Tom gaat met z'n ploeg eten in een wegrestaurant - dat op meer dan een uur rijden van de weg ligt - en wordt meteen de ster van de locals.

En het eten? Op het menu staat verse kip. Héél verse kip.

geschreven op 26 februari 2017

Reizen Waes 1212

Zondag 4 juni
Reizen Waes

'Hongersnood 12-12' boven de 11 miljoen

Reizen Waes 12-12 miste z'n effect niet. Volgens 12-12 zal de financiële impact van het programma op ongeveer 500.0000 euro zal uitkomen.
play
Reizen Waes

Het verhaal van Victoria

Het meest emotionele moment van de aflevering was ongetwijfeld de ontmoeting met Victoria. Zij is even oud als Tom's eigen dochter en heeft een kind van 10.
play
Reizen Waes

Wat moet je onthouden van Reizen Waes 1212

De aflevering van Reizen Waes 12-12 was op z'n minst indrukwekkend te noemen. Maar wat moet je er nu van onthouden?
play
Reizen Waes

5 weetjes over Reizen Waes 1212

Vanavond in Reizen Waes 12-12 zie je het verslag van Tom's reis naar het Bidibidi kamp in Noord-Oeganda. Wij stelden hem er op voorhand al enkele vragen over.
play
Reizen Waes

Tom bezoekt het Consortium 12-12

Voor hij vertrekt gaat Tom eerst naar Brussel. Daar bezoekt hij het Consortium 12-12, waar hem verteld wordt wat hem te wachten staat.
play
Reizen Waes

Tom krijgt het zwaar

Tom is nog maar net in Oeganda en wordt al geconfronteerd met een zwaar verhaal. Hij ontmoet Victoria, die enkel met haar kind en wat kleren is gevlucht.
play
Reizen Waes

Reizen Waes 12-12, de eerste beelden

Tom Waes trok naar Noord-Oeganda om er door het vluchtelingengebied te reizen voor een speciale aflevering Reizen Waes. Voor jou zijn er nu de eerste beelden.
play
Reizen Waes

Reizen Waes 12-12

Tom Waes trekt naar Oeganda voor een speciale Reizen Waes 12-12. Hij verblijft een week lang in vluchtelingenkampen op de grens met Zuid-Soedan.
VRTNU VRTNU VRTNU