Spring naar inhoud

Reizen Waes

zondag 20.30

Reisdossier: Bangladesh

Bangladesh is een van de armste en meest dichtbevolkte landen ter wereld. De hoofdstad Dhaka wordt zelfs de tweede meest onleefbare stad ter wereld genoemd.En toch wil Bangladesh op termijn een toeristische trekpleister worden. Tom gaat op avontuur en zoekt uit of Bangladesh daar ook effectief klaar voor is.

Reisadvies

Alle niet-essentiële reizen naar Bangladesh worden afgeraden.

Aan alle reizigers die zich tot naar Bangladesh wensen te begeven is het aanbevolen de grootst mogelijke waakzaamheid aan de dag te leggen in het hele land.

Het volledige reisadvies

Ligging

Bangladesh is een land in Zuid-Azië. Het grenst aan India en Myanmar. In het zuiden heeft Bangladesh een kustlijn aan de Golf van Bengalen. De is hoofdstad is Dhaka, wat meteen ook de grootste stad van Bangladesh is.

Zeker te bezoeken

Ook al wordt de hoofdstad Dhaka de tweede meest onleefbare stad ter wereld genoemd, het is zeker een bezoekje waard. De stad ontdekken doe je in het typische vervoersmiddel, de riksja, die zie je er overal.

De Sundarbans zijn de grootste mangrovebossen ter wereld. Ze bevinden zich in de rivierdelta van de Gangesrivier en werd opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst als natuurerfgoed.

Het woud is bekend voor z'n Bengaalse tijgers. Jammer genoeg zijn ze met uitsterven bedreigd, dus moet je geluk hebben om er eentje tegen te komen.

Opmerkelijke weetjes

Bangladesh is een land vol water, maar jammer genoeg ook meer en meer in het water. Door het smeltwater van de Himalaya brokkelt het land steeds meer af en verliezen meer en meer gezinnen hun woonplaats. Nergens is het effect van de klimaatverandering meer voelbaar dan hier.

Indrukwekkend maar niet echt toeristisch zijn de scheepswerven van Chittagong, waar gigantische schepen van over de hele wereld worden ontmanteld.

Het is wel een omstreden plek, want de arbeiders worden er niet al te best behandeld en ook op het milieu heeft het niet bepaald een goede invloed.

geschreven op 05 februari 2017

Reizen Waes 1212

Zondag 4 juni
Reizen Waes

'Hongersnood 12-12' boven de 11 miljoen

Reizen Waes 12-12 miste z'n effect niet. Volgens 12-12 zal de financiële impact van het programma op ongeveer 500.0000 euro zal uitkomen.
play
Reizen Waes

Het verhaal van Victoria

Het meest emotionele moment van de aflevering was ongetwijfeld de ontmoeting met Victoria. Zij is even oud als Tom's eigen dochter en heeft een kind van 10.
play
Reizen Waes

Wat moet je onthouden van Reizen Waes 1212

De aflevering van Reizen Waes 12-12 was op z'n minst indrukwekkend te noemen. Maar wat moet je er nu van onthouden?
play
Reizen Waes

5 weetjes over Reizen Waes 1212

Vanavond in Reizen Waes 12-12 zie je het verslag van Tom's reis naar het Bidibidi kamp in Noord-Oeganda. Wij stelden hem er op voorhand al enkele vragen over.
play
Reizen Waes

Tom bezoekt het Consortium 12-12

Voor hij vertrekt gaat Tom eerst naar Brussel. Daar bezoekt hij het Consortium 12-12, waar hem verteld wordt wat hem te wachten staat.
play
Reizen Waes

Tom krijgt het zwaar

Tom is nog maar net in Oeganda en wordt al geconfronteerd met een zwaar verhaal. Hij ontmoet Victoria, die enkel met haar kind en wat kleren is gevlucht.
play
Reizen Waes

Reizen Waes 12-12, de eerste beelden

Tom Waes trok naar Noord-Oeganda om er door het vluchtelingengebied te reizen voor een speciale aflevering Reizen Waes. Voor jou zijn er nu de eerste beelden.
play
Reizen Waes

Reizen Waes 12-12

Tom Waes trekt naar Oeganda voor een speciale Reizen Waes 12-12. Hij verblijft een week lang in vluchtelingenkampen op de grens met Zuid-Soedan.
VRTNU VRTNU VRTNU