Spring naar inhoud

Reizen Waes

Beschikbaar op VRT NU

Reisdossier: Bangladesh

Bangladesh is een van de armste en meest dichtbevolkte landen ter wereld. De hoofdstad Dhaka wordt zelfs de tweede meest onleefbare stad ter wereld genoemd.En toch wil Bangladesh op termijn een toeristische trekpleister worden. Tom gaat op avontuur en zoekt uit of Bangladesh daar ook effectief klaar voor is.

Reisadvies

Alle niet-essentiële reizen naar Bangladesh worden afgeraden.

Aan alle reizigers die zich tot naar Bangladesh wensen te begeven is het aanbevolen de grootst mogelijke waakzaamheid aan de dag te leggen in het hele land.

Het volledige reisadvies

Ligging

Bangladesh is een land in Zuid-Azië. Het grenst aan India en Myanmar. In het zuiden heeft Bangladesh een kustlijn aan de Golf van Bengalen. De is hoofdstad is Dhaka, wat meteen ook de grootste stad van Bangladesh is.

Zeker te bezoeken

Ook al wordt de hoofdstad Dhaka de tweede meest onleefbare stad ter wereld genoemd, het is zeker een bezoekje waard. De stad ontdekken doe je in het typische vervoersmiddel, de riksja, die zie je er overal.

De Sundarbans zijn de grootste mangrovebossen ter wereld. Ze bevinden zich in de rivierdelta van de Gangesrivier en werd opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst als natuurerfgoed.

Het woud is bekend voor z'n Bengaalse tijgers. Jammer genoeg zijn ze met uitsterven bedreigd, dus moet je geluk hebben om er eentje tegen te komen.

Opmerkelijke weetjes

Bangladesh is een land vol water, maar jammer genoeg ook meer en meer in het water. Door het smeltwater van de Himalaya brokkelt het land steeds meer af en verliezen meer en meer gezinnen hun woonplaats. Nergens is het effect van de klimaatverandering meer voelbaar dan hier.

Indrukwekkend maar niet echt toeristisch zijn de scheepswerven van Chittagong, waar gigantische schepen van over de hele wereld worden ontmanteld.

Het is wel een omstreden plek, want de arbeiders worden er niet al te best behandeld en ook op het milieu heeft het niet bepaald een goede invloed.

geschreven op 05 februari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU