Spring naar inhoud

Reizen Waes

Beschikbaar op VRT NU

Ontdek alle reisdossiers

Ontdek alles over de landen en streken die Tom bezoekt in Reizen Waes!

Reisdossier: Japan

Reizen Waes
Japan bestaat uit 6.852 eilanden en was jarenlang een geïsoleerd land. Je vindt er unieke tradities, knotsgekke gebruiken en de meest fascinerende verhalen.

Reisdossier: Azerbeidzjan

Reizen Waes
De oliestaat Azerbeidzjan ligt op de grens tussen Europa en Azië. Een land waar, als het van hun regering afhangt, we binnenkort massaal naar op reis gaan.

De strafste momenten aan het front in Oekraïne

Reizen Waes
Het tweede deel van Toms reis brengt hem naar het oorlogsgebied in het oosten van het land en naar het door de Russen geannexeerde schiereiland De Krim.

Reisdossier: Oekraïne

Reizen Waes
Oekraïne is nog altijd een land in oorlog. Toch trekt Tom er dwars doorheen, van het mooie Kiev naar de ruïnes na de ramp van Tsjernobyl.

Reisdossier: Groenland

Reizen Waes
Groenland is een gigantisch eiland, vol prachtige natuur, maar worstelt met de gevolgen van de klimaatopwarming.

Reisdossier: Noord-Ierland

Reizen Waes
Noord-Ierland is met z’n prachtige natuur, gezellige pubs en hippe hoofdstad een perfecte vakantiebestemming geworden.

Reisdossier: Polen

Reizen Waes
Er leven en werken massaal veel Polen in ons land. Iedereen kent wel een Pool. Maar van hun land weten we weinig af.

Reisdossier: IJsland

Reizen Waes
Ontdek alles over reizen naar IJsland. Wil je net als Tom in de winter de Oostfjorden bezoeken? Verwacht je dan aan een stevige tocht!

Reisdossier: Isle of Man

Reizen Waes
The Isle of Man is een slaperig eiland in de zee tussen Ierland en Engeland. Maar elk jaar vindt er de gevaarlijkste en dodelijkste motorrace ter wereld plaats.

Reisdossier: Spanje

Reizen Waes
Met 75 miljoen bezoekers per jaar is Spanje een van de populairste vakantiebestemmingen. Maar hoe ziet het niet-toeristische Spanje eruit?

Reisdossier: USA

Reizen Waes
Tom maakt een roadtrip door het noorden van de VS. De staten die hij bezoekt zijn bij de minst bezochte van Amerika, maar waarom? Is er echt niets te zien?

Reisdossier: Venezuela

Reizen Waes
Sinds de dood van hun president in 2013 ontpopte must-visit Venezuela zich in sneltempo tot een no-go zone voor toeristen. Maar is het écht zo erg?

Reisdossier: Haïti

Reizen Waes
Tom trekt door één van de armste landen ter wereld: Haïti. Toerisme er zo goed als onbestaande, maar toch zijn er plekken die meer dan de moeite waard zijn.

Reisdossier: China - deel twee

Reizen Waes
Tom en z'n ploeg komen ook tijdens de laatste 3000 kilometer van hun reis, van oost naar west door China, langs heel wat onvergetelijke plekken.

Reisdossier: China

Reizen Waes
Tom reist voor de eerste keer door China en maakt er meteen een tocht van drie weken van. En of hij onder de indruk is van het prachtige land.

Reisdossier: Tuvalu

Reizen Waes
Tom volgt het verhaal rond de klimaatopwarming in Tuvalu al jaren en trekt er eindelijk naartoe. Hij gaat er op ontdekking, voor het misschien te laat is.

Reisdossier: Georgië

Reizen Waes
Georgië is een geval apart. Eeuwenlang was het quasi onbereikbaar door zijn ligging in het Kaukasusgebergte. Maar is het nu wel te bezoeken als toerist?

Reisdossier: Bangladesh

Reizen Waes
Bangladesh wil op termijn een toeristische trekpleister worden. Tom gaat op avontuur en zoekt uit of het land daar ook effectief klaar voor is.

Reisdossier: Sierra Leone

Reizen Waes
Sierra Leone is een land met prachtige stranden. Ze hebben er zelfs een wijk die 'Belgium' heet. Tom Waes ging er als eerste toerist in twee jaar tijd naartoe.
geschreven op 22 december 2018
VRTNU VRTNU VRTNU