Spring naar inhoud

Reizen Waes

zondag 20.30

Negen unieke en spannende reisreportages

Vanaf zondag 29 januari doet Tom Waes opnieuw wat hij het allerliefste doet: reizen naar speciale bestemmingen en onbekende plekken ontdekken.

Tom Waes' honger naar het onbekende is groter dan ooit. Dit seizoen bezoekt hij enkele avontuurlijke plekken die al lang op zijn verlanglijst staan en reist hij naar landen met een uniek en fascinerend verhaal.

Tom reist onder andere naar Sierra Leone, als een van de eerste toeristen in twee jaar tijd, na de uitbraak van het ebolavirus.

Hij gaat ook op zoek naar de gevolgen van de klimaatsopwarming. Tuvalu is een piepkleine eilandengroep in het midden van de Stille Oceaan. Volgens zijn eerste minister zal Tuvalu als eerste ter wereld verdwijnen door de klimaatopwarming. Voor het misschien te laat is, wil Tom er dus zeker eens langsgaan.

In Venezuela trekt hij naar de hoofdstad Caracas, officieel “de gevaarlijkste stad ter wereld”. De reis zal hem nog lang bijblijven, want zo dicht bij gevaar kwam hij nog nooit.

Het meeste kilometers voor Reizen Waes ooit legde hij af tijdens zijn roadtrip door China. In amper drie weken reizen Tom en z'n ploeg bijna 6.000 kilometer af, van de oostkust van Shanghai tot aan de grens met Tibet.

Ontdek alle landen die Tom Waes bezocht in negen unieke en spannende reisreportages door de ogen van Tom, vanaf 29 januari elke zondag op Eén.

geschreven op 18 januari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU