Spring naar inhoud

Reizen Waes

zondag 20.30

Negen unieke en spannende reisreportages

Vanaf zondag 29 januari doet Tom Waes opnieuw wat hij het allerliefste doet: reizen naar speciale bestemmingen en onbekende plekken ontdekken.

Tom Waes' honger naar het onbekende is groter dan ooit. Dit seizoen bezoekt hij enkele avontuurlijke plekken die al lang op zijn verlanglijst staan en reist hij naar landen met een uniek en fascinerend verhaal.

Tom reist onder andere naar Sierra Leone, als een van de eerste toeristen in twee jaar tijd, na de uitbraak van het ebolavirus.

Hij gaat ook op zoek naar de gevolgen van de klimaatsopwarming. Tuvalu is een piepkleine eilandengroep in het midden van de Stille Oceaan. Volgens zijn eerste minister zal Tuvalu als eerste ter wereld verdwijnen door de klimaatopwarming. Voor het misschien te laat is, wil Tom er dus zeker eens langsgaan.

In Venezuela trekt hij naar de hoofdstad Caracas, officieel “de gevaarlijkste stad ter wereld”. De reis zal hem nog lang bijblijven, want zo dicht bij gevaar kwam hij nog nooit.

Het meeste kilometers voor Reizen Waes ooit legde hij af tijdens zijn roadtrip door China. In amper drie weken reizen Tom en z'n ploeg bijna 6.000 kilometer af, van de oostkust van Shanghai tot aan de grens met Tibet.

Ontdek alle landen die Tom Waes bezocht in negen unieke en spannende reisreportages door de ogen van Tom, vanaf 29 januari elke zondag op Eén.

geschreven op 18 januari 2017

Reizen Waes 1212

Zondag 4 juni
Reizen Waes

'Hongersnood 12-12' boven de 11 miljoen

Reizen Waes 12-12 miste z'n effect niet. Volgens 12-12 zal de financiële impact van het programma op ongeveer 500.0000 euro zal uitkomen.
play
Reizen Waes

Het verhaal van Victoria

Het meest emotionele moment van de aflevering was ongetwijfeld de ontmoeting met Victoria. Zij is even oud als Tom's eigen dochter en heeft een kind van 10.
play
Reizen Waes

Wat moet je onthouden van Reizen Waes 1212

De aflevering van Reizen Waes 12-12 was op z'n minst indrukwekkend te noemen. Maar wat moet je er nu van onthouden?
play
Reizen Waes

5 weetjes over Reizen Waes 1212

Vanavond in Reizen Waes 12-12 zie je het verslag van Tom's reis naar het Bidibidi kamp in Noord-Oeganda. Wij stelden hem er op voorhand al enkele vragen over.
play
Reizen Waes

Tom bezoekt het Consortium 12-12

Voor hij vertrekt gaat Tom eerst naar Brussel. Daar bezoekt hij het Consortium 12-12, waar hem verteld wordt wat hem te wachten staat.
play
Reizen Waes

Tom krijgt het zwaar

Tom is nog maar net in Oeganda en wordt al geconfronteerd met een zwaar verhaal. Hij ontmoet Victoria, die enkel met haar kind en wat kleren is gevlucht.
play
Reizen Waes

Reizen Waes 12-12, de eerste beelden

Tom Waes trok naar Noord-Oeganda om er door het vluchtelingengebied te reizen voor een speciale aflevering Reizen Waes. Voor jou zijn er nu de eerste beelden.
play
Reizen Waes

Reizen Waes 12-12

Tom Waes trekt naar Oeganda voor een speciale Reizen Waes 12-12. Hij verblijft een week lang in vluchtelingenkampen op de grens met Zuid-Soedan.
VRTNU VRTNU VRTNU