Spring naar inhoud

Reizen Waes

Zaterdag 20.40

Reizen Waes: Japan

Reisdossier: Japan

Reizen Waes
Japan bestaat uit 6.852 eilanden en was jarenlang een geïsoleerd land. Je vindt er unieke tradities, knotsgekke gebruiken en de meest fascinerende verhalen.

Het leven na de ramp in Fukushima

Reizen Waes
Op 11 maart 2011 werd de regio rond Fukushima achtereenvolgens getroffen door een aardbeving, een tsunami en een kernramp. Hoe gaat het nu met de inwoners?

Is er nog schadelijke straling in Fukushima?

Reizen Waes
Een zeebeving veroorzaakte in 2011 een ontploffing van kernreactoren in Fukushima. Tom wil weten of het er nu echt zo veilig is als de Japanse overheid beweert.

Hoeveel noedels kan Tom Waes eten?

Reizen Waes
El Capitan beklommen, een Boeing 737 bestuurd, de Marathon des Sables uitgelopen. Geen enkele uitdaging schrikt Tom Waes nog af. Tot hij die berg noedels ziet.

Het vreemdste restaurantbezoek ooit

Reizen Waes
Tom Waes heeft al de hele wereld gezien, maar hij is er zeker van: nergens is het zo gek als in Japan.

De donkere kant van Japan

Reizen Waes
Japan is bizar en vrolijk en anders, maar er is ook een hele andere kant aan. Ontzettend veel mensen kampen er met mentale problemen.

Tom Waes ontmoet een geisha

Reizen Waes
In Japan laten ze entertainment over aan de professionals: de geiko's of geisha's. Tom Waes lijkt zich alvast goed te amuseren!

Kamp Waes voor business professionals

Reizen Waes
Het Fuji Hell Camp is al jaren een berucht trainingsinstituut voor managers in opleiding. Tom staat versteld van de strenge dagplanning en proeven.

Kan de reisverzekering van Tom Waes dit wel aan?

Reizen Waes
De oudste gids van Kyoto staat niet bekend om zijn rondleidingen, maar om zijn samoeraikunsten. Of Tom proefkonijn wil zijn?

Naked Men Festival en noedels van een ex-yakuza

Reizen Waes
Op de eerste 1.000 kilometer van zijn reis maakt Tom kennis met interessante figuren, plaatsen en verschillende Japanse gewoontes. Ontdek de strafste momenten.

Bekijk de livestream van Toms €1-overnachting

Reizen Waes
Tom Waes overnacht in Fukuoka in een hotelkamer die hem amper een euro kost. Het addertje onder het gras? Je dutje wordt live op YouTube uitgezonden.

Groeten uit Nederland

Reizen Waes
Op reis kom je altijd Hollanders tegen, maar je kan ook gewoon echt Holland tegenkomen.

Tom krijgt een beginnerscursus 'tyfoon overleven'

Reizen Waes
Japan wordt vaak geteisterd door aardbevingen en andere natuurrampen. Voor Tom Waes aan zijn roadtrip begint, krijgt hij een intensieve voorbereiding.

Reizen Waes: Japan

Reizen Waes
Tom Waes maakt een roadtrip dwars door Japan. Hij start in Nagasaki, in het zuiden van het land, om helemaal tot in het hoge noorden te reizen.
VRTNU VRTNU VRTNU