Spring naar inhoud

Karine Claassen Dwars door Amerika

één

Het leven en het denken van gewone Amerikanen

Een inkijk in het leven en het denken van gewone Amerikanen, aan het begin van het Trump-tijdperk.

Hoe kijken de gewone Amerikanen naar de toekomst? Wat verwachten zij van Trump als president? Hoe leven of overleven jonge Amerikanen in totaal verschillende leefwerelden?

Op woensdag 18 en 25 januari zendt Eén de reportagereeks Dwars door Amerika van VRT Nieuws-reporter Karine Claassen uit. Daarin trekt ze van New York naar Los Angeles, een tocht van 4500 kilometer. De aanleiding is de inauguratie op 20 januari van Donald Trump als Amerikaans president.

Karine, zelf 26 jaar, trok drie weken lang door het immense land. Op zoek naar leeftijdsgenoten en de mensen rondom hen. Kunnen zij Amerika "great again" maken? En is het dan nu niet al goed?

Het was fantastisch om, in alle gekte die er online, op tv en in kranten circuleert over Trump en de Amerikaanse politiek, terug te gaan naar de basis: diepmenselijke verhalen vertellen over echte Amerikanen. Over hun bezorgdheden en hun dromen.

<

Dwars door Amerika biedt een inkijk in het leven en het denken van gewone Amerikanen, aan het begin van een nieuw tijdperk. Een beeld van het Amerika van nu.

Woensdag 18 en 25 januari om 21.25 uur op Eén.

geschreven op 16 december 2016
VRTNU VRTNU VRTNU