Spring naar inhoud

Maak kennis met de cast van Over water

Over water

Alles over de personages

Binnenkort kan je het spannende verhaal van John Beckers volgen op Eén. Maak nu al kennis met de personages uit deze gloednieuwe topreeks.

John Beckers (39) is een has-been tv-presentator die verslaafd was aan drank en gokken en daardoor alles verloor. Na een verblijf in een afkickcentrum wil hij weer een beter leven voor zichzelf en zijn gezin. Hij gaat in dienst bij het havenbedrijf van zijn schoonvader, maar dat blijkt al snel de eerste in een reeks van slechte beslissingen...

Carl Dockx (54) is de rechterhand van Freddy Michielsen, de schoonvader van John en de eigenaar van het havenbedrijf. Carl zat als jonge man tien jaar in de gevangenis, maar over die tijd wordt niet gepraat. Hij heeft geen gezin of familie. De familie die hij wel heeft, is die van de haven. Carl zou alles doen voor Freddy en volgt daarvoor een unieke maar heldere gedragscode.

Marjan Michielsen (39) is de innemende en gedreven kracht achter haar eigen kunstgalerij. Ze is ook de vrouw van John en het enige kind van Freddy Michielsen en Rita Loontjes. Haar moeder is jong gestorven en Freddy voedde haar dus alleen op.

Ella Goes (27) is enig kind en woont alleen in een modern appartement in Antwerpen. Ella liep al tijdens haar studies stage bij Michielsen NV en kon meteen aan de slag nadat ze afstudeerde. De komst van John zorgt voor een frisse wind in het kantoor en Ella zorgt ervoor dat hij op zijn pootjes terecht komt in de havenwereld.

Barry Snoeck (38) is de boezemvriend van John en was ook zijn manager en chauffeur tijdens de succesjaren. Maar Barry is ook iemand die graag drinkt en speelt. Hij heeft geen goede invloed op John, net zoals John geen goede invloed heeft op hem. Samen kenden ze hoogte maar ook - en vooral - veel dieptepunten.

Freddy Michielsen (67) leerde alles van de haven en de haven leerde Freddy Michielsen alles wat hij weet. Freddy heeft een gigantische liefde voor zijn enige dochter en projecteert de droom van een zoon die hij zo lang koesterde op zijn schoonzoon, John. Freddy werkte zijn leven lang maar is nu vooral blij als hij zijn kleinkinderen kan zien in het weekend.

Patrick De Beco (40) controleert veruit het grootste deel van de inkomende cocaïne en heeft voor zover hij kan zien niemand meer te vrezen. Hij kent iedereen en weet alles. Hij heeft ook net een plan om de strategisch perfect gelegen terreinen van Freddy Michielsen over te nemen en zo nog meer de controle te krijgen over de handel in de haven.

Julie Beckers (19), dochter van John en Marjan, heeft alles mee als jonge vrouw. Ze is assertief, mooi en ze is gezegend met een sterke persoonlijkheid en een schijnbaar onbreekbaar karakter. Maar dat karakter zal zwaar worden getest.

Arno Beckers (17) is Johns en Marjans introverte zoon. Arno is rustiger en ook gevoeliger dan zijn oudere zus. Hij heeft niet de moed om te zeggen wat hij denkt en voelt. Misschien omdat hij gepest wordt op school. Arno evolueert van een redelijk gemakkelijke puber naar een ​​koppige jonge man die steeds meer voor zichzelf opkomt. Hij kan zijn opgehoopte agressie niet langer inhouden.

De Pelsmaecker (43) is een advocate die eigenlijk een stroman is voor het Mexicaanse kartel in Antwerpen. Ze bemiddelt tussen het kartel en importeurs zoals Patrick De Beco. Haar functie maakt haar uiterst diplomatiek en beleefd, maar 'De Pels' is zonder twijfel de machtigste vrouw van de haven.

Ticha studeerde kunstgeschiedenis wanneer ze terecht kwam bij Marjans galerij, waar ze nu vast werkt als haar assistente. Ze kijkt enorm op naar Marjan, en volgt altijd haar advies op, in tegenstelling tot Julie.

Rasha Talhaoui is een vastbesloten detective met een sterk moreel kompas. Ze krijgt veel kritiek in de mannelijke wereld van de haven en de politie op grond van haar naam of het feit dat ze een vrouw is. Ze is in constante oorlog met haar corrupte baas.

Wallid El Idrissi is Patrick De Beco’s rechterhand. Hij stamt uit een familie van gegoede Marokkaan­se winkeliers, die geen idee hebben wat voor werk hij doet. Hij is slim maar weet ook wanneer hij zijn mond moet houden. Fysiek sterk, maar tegelijk een klankbord voor De Beco.

geschreven op 14 december 2018
VRTNU VRTNU VRTNU