Spring naar inhoud
Over eten

Zo maak je zelf frikandellen

Een handig en makkelijk recept

Wil je zeker zijn over wat er allemaal in je frikandel zit? Maak ze gewoon zelf met dit handig recept. Geniet van heerlijke ambachtelijke frikandellen.

Het recept:

Ingrediënten (4 frikandellen):

  • 375g gemalen ongekruid buikspek
  • 150g gemalen ongekruid biefstuk van rund of paard
  • 125g ijswater
  • 20g paneermeel
  • 12g gedroogde ui
  • 10g bloem
  • 9g satékruiden met zout (of vleeskruiden met zout)
  • 3g keukenzout
  • 2,5g OXO
  • 1g Sambal Oelek
  • 30,75g currypoeder

Bereidingswijze:

  1. Meng alle kruiden samen in een keukenrobot en hak/meng alles goed.
  2. Voeg het vlees toe.
  3. Giet het ijswater erboven op.
  4. Mix het deeg tot het fijn genoeg is volgens je eigen wens.
  5. Besprenkel de krokettenmachine lichtjes met water zodat het deeg vlotjes kan gevormd worden.
  6. Duw het deeg door de machine en snij de frikandellen op de gewenste lengte.
  7. Gaar de frikandel 10 à 15 minuten in licht koken water (net onder het kookpunt).
  8. Hierna kan je kiezen om het product zo af te bakken of te bewaren in diepvries om later af te bakken.
  9. Frituur de frikandel goudbruin op 175°C.
geschreven op 28 november 2018
VRTNU VRTNU VRTNU