Spring naar inhoud

Zo maak je een milieuvriendelijke guacamole

Avocado's hebben zeer veel water nodig om te groeien. Chef Seppe Nobels toont ons hoe je een lekkere variant kan maken op guacamole met typisch Belgische producten.

Het recept

Ingrediënten:

  • 1 knolselder
  • 2 dl goede biologische olie (lijnzaadolie of druivenpitolie)
  • 1 bussel bieslook
  • 1 hand kervel
  • 4 tenen look
  • 1 liter volle hoevemelk
  • 2 takken rozemarijn, 2 takken tijm
  • 1 kruidnagel
  • Peper en grof zeezout
  • Optioneel: 1 eetlepel gemalen en gedroogd Zeeuws zeewier

Bereiding:

  1. Was de knolselder en leg hem in een schaal met grof zeezout.
  2. Zet de knolselder ongeveer een uur in de oven, op 180 graden. Snij daarna een deel ervan in grove blokken.
  3. Breng de melk aan de kook samen met de look, rozemarijn, tijm en kruidnagel.
  4. Mix de olie samen met de fijngesnipperde bieslook en kervel tot een felgroene gladde massa.
  5. Mix de stukken gegaarde knolselder in de keukenrobot of vijzel. Bewaar de grove structuur en maal niet helemaal glad.
  6. Spatel hieronder de bieslookolie.
  7. Voeg peper en zout toe en optioneel de zilte smaak van algen of zeewier.
geschreven op 21 november 2018
VRTNU VRTNU VRTNU