Spring naar inhoud

Zalm met zeewier van de Seaweedchef

Seaweedchef Donald Deschagt ziet al langer de mogelijkheden van zeewier op ons bord. En ook jij kan koken met dit voedsel van de toekomst!

Zalm met zeewier van de Seaweedchef:

Benodigdheden:

  • 1 stuk zalm met vel
  • Suiker
  • Zout
  • Belgische whisky
  • Nori vel (= zeewiervel voor sushi)
  • Eikenwier

Bereidingswijze:

  • Neem een stuk zalmfilet met het vel er nog aan.
  • Verwijder het buikvet van de zalm.
  • Leg de zalm in een schotel met de velkant onderaan.
  • Mix dille, gedroogde zeewier, suiker en zout (helft suiker in verhouding tot zout) in een blender tot je een groene korrelige massa hebt.
  • Wrijf de zalm hier helemaal mee in, tot hij volledig bedekt is en besprenkel de zalm met een scheutje Belgische geturfde whisky.
  • Dek de zalmschotel af.
  • Laat hem 24 uur lang pekelen in de koelkast.
  • Spoel na 24 uur de gepekelde zalm af onder koud stromend water.
  • Snij het vel er in 1 keer af en verdeel de zalm in 2 stukken.
  • Neem een vel nori. Rol de zalm er in. Plaats hem opnieuw afgedekt in de koelkast.
  • Snij de zalm in dunne plakjes.
  • Neem het eikenwier en pocheer het tot het mooi groen ziet. Laat het afkoelen in ijswater en dresseer het onder je zalm.

Tip : tapenade van rode biet, rucola-olijven past hier perfect bij. Of versier je zalmplakje met dunne schijfjes radijs, rammenas of komkommer!

geschreven op 07 juni 2017
VRTNU VRTNU VRTNU