Spring naar inhoud

Wat eet Nora Gharib?

Patser-ster Nora Gharib is druk bezig om haar carrière uit te bouwen. En daar lijden haar eetgewoontes onder. Kobe volgt haar een volledige dag. En die begint niet zonder een goed ontbijt. Al kan een hamburger ook niet ontbreken.

Samen met Katrien Wellens, diëtiste aan het UZA praten Kobe en Danira over de beelden. Nora kijkt nooit naar de etiquette op een verpakking. Dit gebeurt wel vaker volgens Katrien. Mensen met voedselallergieën of obesitas doen dat vaker. Maar het is niet altijd even makkelijk om al die info te interpreteren.

Nora kan schijnbaar alles eten zonder veel bij te komen. Volgens Katrien is het, ook als je mager bent, aangewezen om toch gezond te eten om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Je kan ook op een gezonde manier bijkomen:

  • Kies voor gezonde vetten, dat zijn vetten die vloeibaar zijn in de koelkast.
  • Eet noten zoals studentenhaver, want deze bevatten veel gezonde vetten.

Nora had nog een heleboel interessante dingen te melden. Zo eet ze bijna geen groenten. Volgens Katrien is dit niet bij alle jongeren zo. Vaak heeft het ook voor een stuk met de opvoeding te maken.

Nora vertelde ook dat ze moeilijker naar het toilet kon gaan om de grote boodschap te doen. Is er een verband tussen constipatie en ongezonde voeding? Volgens Katrien heeft constipatie verschillende redenen, maar ongezonde voeding is er zeker een van. Belangrijk is dat je kiest voor vezelrijk eten, voldoende groenten en fruit en voldoende water drinkt.

geschreven op 07 november 2018
VRTNU VRTNU VRTNU