Spring naar inhoud

Wat eet Jan Van Looveren?

Hij is niet meer van het scherm weg te denken. Jan Van Looveren gunt Danira een blik in zijn leven. Zijn eetpatroon en dat van zijn gezin zijn erg boeiend.

Samen met diëtiste Leen Joossens bespreken Danira en Kobe de beelden. Jan wordt binnenkort 50 jaar en dat is voor hem een reden om zijn leven helemaal om te gooien. Hij sport meer en kiest voor een gezonder eetpatroon. Volgens Leen is het nooit te laat om je levensstijl aan te passen. Wanneer je ook begint, het heeft altijd een positieve invloed op je gezondheid. Zo heb je minder kans op diabetes en op kanker.

Na de cinema en het fastfoodrestaurant geniet Jan van een heerlijk glaasje whiskey. Maar zoals beloofd is hij eerst gaan lopen om de calorieën van de hamburger kwijt te spelen.

Opvallend is dat de kinderen van Jan liever rauwe groenten eten dan gekookte. Dat zou met de opvoeding kunnen te maken hebben. Sommige mensen mogen geen rauwe groenten eten omdat ze de vezels niet goed verteren. Door ze te koken, werken de vezels iets minder.

Jan en zijn kinderen gingen naar de cinema en aten daar popcorn. Volgens Leen is het inderdaad de betere keuze, maar de toevoeging van zout of suiker maakt het natuurlijk minder gezond.

geschreven op 12 december 2018
VRTNU VRTNU VRTNU