Spring naar inhoud

Wat eet Christoff?

Zanger Christoff houdt niet alleen van zingen, hij eet ook graag. Danira volgt de zanger een hele dag en leert dat voor hem het ontbijt erg belangrijk is.

Samen met diëtiste Wendy De Munter kijken Danira en Kobe naar de beelden. Christoff laat zich 's morgens helemaal gaan. Volgens Wendy mag een ontbijt gerust 300 à 400 kcal bevatten, maar je moet wel opletten. Een koffiekoek is al snel goed voor 200 tot 500 kcal. Brood is dus een beter alternatief.

De korte work-out van Christoff is eigenlijk niet voldoende. Eigenlijk zou je elke week 2 à 3 uur matig tot zware inspanningen moeten leveren. Daarnaast zou je ook nog 2 keer per week aan spierversteviging moeten doen. Enkele minuten trainen zoals Christoff is te weinig, ook al doe je het elke ochtend.

Christoff vindt dat hij met ouder worden veel moeilijker zijn gewicht onder controle kan houden. Volgens Wendy is het inderdaad zo dat je minder spieren hebt naarmate je ouder wordt. Een spier verbruikt meer energie dan vet. Om toch je gewicht op peil te houden zou je dan iets minder moeten eten.

Christoff is een echte zoetebek. Suiker activeert het beloningscentrum in onze hersenen. Je voelt je daarom ook tijdelijk beter. Toch kan je het geen echte verslaving noemen, omdat er geen afkickverschijnselen zijn als je stopt met suiker consumeren.

geschreven op 14 november 2018
VRTNU VRTNU VRTNU