Spring naar inhoud

Wat doet een maand zonder alcohol met je lichaam?

Over eten

Kobe ondergaat de test

Was de Tournée minérale in februari dit jaar nu eigenlijk wel nuttig? Een maand zonder alcohol, wat doet dat met jou en je lichaam? Kobe onderging de test.

Voor een wetenschappelijk onderbouwde test moet Kobe enkele tests ondergaan. Een bloedafname, zijn gewicht bepalen en een slaaptest zijn al een goed begin. En dat allemaal in dronken toestand. Kobe laat zich nog een keer helemaal gaan. En dat allemaal voor de wetenschap.

De maand is begonnen en Kobe heeft het niet gemakkelijk. Naar de voetbal kijken is volgens hem niet zo gezellig zonder alcohol. Acteur Sven De Ridder denkt daar anders over. Hij drinkt al drie jaar geen alcohol meer vindt dat zijn leven er niet minder gezellig op geworden is.

We zijn een week ver en Kobe snakt naar een drankje. Danira toont hem hoeveel hij op een gemiddelde week drinkt en daar is hij even niet goed van. Een bezoekje aan Hertog Jan doet een hele nieuwe wereld opengaan bij Kobe. Daar bewijzen ze dat een non-alcoholisch drankje ook erg speciaal kan zijn.

Op de website van Tournéé Minérale staat een alcoholcalculator waarmee je kan berekenen hoeveel geld én calorieën je uitspaart als jij stopt met drinken.

De maand zit erop en dokter Peuskens komt de resultaten bespreken. En die zijn positief. Kobe is een tweetal kilo afgevallen. Ook zijn bloedwaarden zijn terug genormaliseerd. Na een tweede slaaptest is gebleken de slaapkwaliteit van Kobe fors verbeterd is. Maar is zo'n maand zonder alcohol wel nuttig? Volgens dokter Peuskens gaan de meeste mensen vaak bewuster om met hun alcoholgebruik. Als je terug gaat drinken als ervoor, heeft zo'n maand weinig zin op lange termijn.

Een kleine samenvatting

Volgens VAD (organisator van Tournée Minérale heeft een maand zonder alcohol deze voordelen:

  • je slaapt beter
  • je hebt meer energie, je voelt je fitter
  • mooiere, gladdere huid
  • gewichtsverlies
  • bespaart geld
  • geen katers meer dus meer tijd om leuke dingen te doen.
geschreven op 26 april 2017
VRTNU VRTNU VRTNU