Spring naar inhoud

Maak zelf lekkere schorsenerenfrietjes

Om kinderen groenten te leren eten, kan je beter er creatief mee omgaan. Topchef Seppe Nobels heeft daarom voor jou een leuk alternatief voor frietjes.

Het recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg schorseneren
  • arachideolie om te frituren
  • zout
  • 1 l melk
  • ½ citroen
  • 2 blaadjes laurier
  • 50 g bloem
  • 2 eiwitten
  • 50 g paneermeel

Schorsenerendip:

  • 2 gare schorseneren (zie hierboven)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel vocht van de kappertjes
  • 1 grote augurk
  • enkele druppels Worcestershiresaus
  • enkele druppels tabasco
  • 5 eierdooiers
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 dl biologische zonnebloemolie

Bereiding

  1. Neem 250 g schorseneren en boen ze schoon met een groenteborstel maar schil ze niet. Snijd met een dunschiller in lange repen en was ze zodat het meeste zetmeel verwijderd is.

  2. Was de rest van de schorseneren en schil ze. Snijd ze in het formaat van een dikke friet. Houd 2 schorseneren apart voor de dip.

  3. Pers de halve citroen uit in de melk. Doe de uitgeperste citroen ook bij de melk. Breng aan de kook met de laurier en een snuif zout.

  4. Kook de schorseneren in gaar in de melk.

Schorsenerendip:

  1. Stoom de apart gehouden schorseneren gaar in een stoompan. Doe ze in de blender met de kappertjes, het kappertjesvocht, de fijngesnipperde augurk, enkele druppels Worcestershiresaus en tabasco. Doe er de eierdooiers en de mosterd bij en mix tot een gladde saus terwijl je er de olie bij giet.

  2. Frituur de chips op 165 °C goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

  3. Haal de gekookte schorseneren eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door het paneermeel. Frituur ze goudbruin op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

  4. Serveer de gepaneerde schorseneren en schorsenerenchips met de schorsenerendip.

geschreven op 12 december 2018
VRTNU VRTNU VRTNU