Spring naar inhoud

Maak zelf lekkere alcoholvrije drankjes

Wil je zelf ook een alcoholvrije maand organiseren, maar heb je geen inspiratie? Joachim Boudens, sommelier van Hertog Jan heeft enkele heerlijke receptjes geselecteerd die je thuis kan maken. Laat je inspireren.

Cocktail met citrus en hibiscus

Bereiding:

  • 1,5 cl lemon myrtle siroop
  • 1,5 cl citroensap
  • 7 cl hibiscus tonic
  • 10-tal kleine ijsbolletjes

Glas: Sauternes Zwiesel

Cocktail met passievrucht en vanille

Bereiding cocktail:

  • 4 cl basis passievrucht*
  • 8 cl ginger/cardemon tonic Schweppes
  • 10-tal kleine ijsbolletjes
  • een aantal passievruchtpitjes

Bereiding basis passievrucht:

  • 200 ml passievrucht Boiron
  • 1 vanillestok Bourbon
  • 40 ml agave siroop

Glas: Sauternes Zwiesel

Cocktail met rozemarijn en Buddha Ama

Ingrediënten:

  • 1,5 gr Budha Ama thee
  • 3 druppels Tabasco
  • 1 verse rozemarijn tak
  • 1 gedroogde rozemarijn tak
  • aansteker

Bereiding:

  1. Doe in een karaf of theekannetje de 3 druppels Tabasco, de Buddha Ama thee en de verse rozemarijn
  2. Vul het kannetje met kokend water en laat een 4-tal minuten trekken
  3. Terwijl de thee trekt houd je het witte wijn glas bij de hand met een bordje/kaartje om het glas straks af te dekken
  4. Steek de gedroogde rozemarijn in brand en blaas het takje uit zodat er rookvorming ontstaat
  5. laat de rook in het glas komen door het glas ondersteboven boven de rookpluim hangen, wanneer het glas gevuld is met rook schuif je het bordje of kaartje over het glas en zet je het rechtop. Zo voorkom je dat de rook terug ontsnapt
  6. Presenteer het glas met het kaartje er nog altijd op aan tafel, haal het kaartje er af en schenk de thee uit

Glas: witte wijn Zwiesel

geschreven op 26 april 2017
VRTNU VRTNU VRTNU