Spring naar inhoud

Is een houten snijplank onhygiënisch?

Mag je vlees en groenten zomaar op een houten snijplank snijden? En is dat niet vreselijk onhygiënisch. Is het een mythe of waarheid?

Het is een mythe, maar...

Een houten snijplank is niet per definitie minder hygiënisch dan een plastieken snijplank. In beide snijplanken kunnen resten achterblijven in de poriën van de plank. Daarom hebben we enkele tips om je snijplank steeds veilig te kunnen gebruiken:

  • Reinig de snijplank na ieder gebruik met stromend water, zeep en laat goed drogen. Zo kunnen de bacteriën niet groeien.
  • Gebruik verschillende snijplanken voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld een snijplank voor rauw voedsel en een snijplank voor voedsel dat je zal opwarmen.
  • Maak van je snijplank geen erfstuk. Is ze versleten, gooi ze weg en koop een nieuwe.
geschreven op 26 april 2017
VRTNU VRTNU VRTNU