Spring naar inhoud

In het spoor van Meyrem Almaci

Wat eet politica Meyrem Almaci? Een vrouw met een heel druk leven, waardoor eten met een zekere regelmaat niet vanzelfsprekend is. En Almaci doet mee aan de ramadan. Een bijzonder zware vastenperiode dit jaar, zo vlak voor de zomer. Warme dagen, korte nachten. Hoe houdt zij het vol?

Meyrem is fan van hartige dingen. Zo zou ze zelfs de dag beginnen met groenten, olijven, kaas,.... Als ze de tijd had. Bij een snel ontbijt kiest ze voor een boterham met vegetarische salami en pikante harissa.

Daarnaast drinkt ze de hele dag door thee. Liters thee. Ze lust namelijk geen koffie.

Maar is dat gezond, liters thee drinken op een dag?

  • 2 kopjes thee = 1 kopje koffie
  • Drink maximum 8 kopjes thee per dag
  • Onder thee wordt zwarte thee en groene thee verstaan. Andere varianten, zoals bv. rozenbottel en kamillethee, zijn kruideninfusen. Daar mag je zoveel van drinken als je wil.

Daarnaast doet Meyrem mee aan de Ramadan. Straf, zeker tijdens deze warme periode. Voor haar helpt het om bezig te blijven. Ze voelt zich zelfs alerter, maar toch is de dorst het lastigste.

Enkele tips voor een goede Ramadan

  • Je belast je maag enorm dus eet rustig en kauw goed.
  • Doe enkel mee als je echt gezond bent.
  • Sta ’s nachts op om te eten, zo kan je de dag positief en energierijk doorkomen.
  • Als je je prikkelbaar voelt, is dat normaal.

Meer Over eten

Over eten

Nieuw seizoen Over eten: voedingsmythes doorbroken

Moeten we morgen met z’n allen veganistisch gaan leven? Wat kunnen we doen aan de gigantische berg voedsel die we wereldwijd verspillen?
Over eten

Verse reportages en voedingsmythes

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss presenteren dit najaar een nieuw seizoen van Over eten, met verse reportages over alles wat je op je bord legt.
play
Over eten

Zalm met zeewier van de Seaweedchef

Seaweedchef Donald Deschagt ziet al langer de mogelijkheden van zeewier op ons bord. En ook jij kan koken met dit voedsel van de toekomst!
play
Over eten

De weg van...een boule de Berlin

In de laatste 'weg van' volgen we een boule de Berlin. Van de strandverkoper helemaal terug tot… het zeezout dat erin zit.
play
Over eten

Is zeewier het voedsel van de toekomst?

Danira leert dat zeewier wel eens hét voedsel van de toekomst zou kunnen worden.
play
Over eten

Wat helpt best om je lookadem te verdoezelen?

Wat helpt best om je lookadem te verdoezelen? Is dat een appel eten? Of beter een eitje of een stuk droog brood? Of helpt een glaasje sterke drank?
play
Over eten

Van ajuinen moet je winden laten

De laatste mythe van de week: ‘van ajuinen moet je winden laten’. Is dat een mythe of is het waar?
play
Over eten

Is sushi echt zo gezond?

Het is een klassieker tijdens de zomermaanden: een sushiboot delen op een gezellig terras. Rauwe vis en rijst, lekker en vooral: gezond. Maar is dat wel zo?
Over eten

Zelf sushi maken

Sushi is super lekker, maar kan je dat ook zelf maken? Met deze tips & tricks wel!
play
Over eten

Standaardkip vs biokip

Twee kuikentjes. Eentje wordt een industriële standaardkip, de andere een biokip. Maar wat is het verschil? Kobe zocht het voor je uit!
geschreven op 07 juni 2017
VRTNU VRTNU VRTNU