Spring naar inhoud

In het spoor van Marleen Merckx

Danira gaat een dag op stap met Marleen Merckx. Lijkt haar levensstijl op die van Simonneke? En wat is haar ultieme guilty pleasure?

Danira ontmoet Marleen op de set van Thuis, waar de dag meteen begint met een exclusieve rondleiding!

Dit eet Marleen op een dag

De dag begint steeds met havermout met kokosmelk en fruit. Marleen verdraagt zuivel niet zo goed.

Is kokosmelk een goed alternatief voor gewone melk?

Volgens diëtiste Sanne Mouha is het belangrijk om een plantaardig alternatief te kiezen met toegevoegde B12 en calcium. In sojamelk zitten dan ook nog eens eiwitten die je in andere plantaardige melk niet zal terugvinden.

Bij haar havermoutontbijt drinkt Marleen een shake van komkommer, rode biet, veel gember, selder en appel.

Voor de lunch kiest Marleen een quiche met prei en ham en salade erbij. Als avondmaal maakt ze een gezonde salade van mozzarella, tomaatjes en basilicum.

Conclusie: Marleen eet gezond maar niet veel, zo hoopt ze haar leven lang te rekken.

Marleen wil meer vegetarisch eten maar weet niet hoe ze eraan moet beginnen.

Hier zijn enkele tips:

  • Begin een aantal dagen in de week vegetarisch te eten en probeer niet meteen compleet over te schakelen. Zo voel je wat past.
  • Wees creatief en maak een wok of een stoofpotje met veel groenten, in plaats van je stuk vlees gewoon te vervangen door een vegetarische burger.
  • Je kan vlees best vervangen door eiwitrijke producten als peulvruchten (kikkererwten, bonen, linzen,…), tofu of quorn. Ook eieren en kaas zijn goede vleesvervangers.

Meer inspiratie nodig? Surf dan zeker even naar volgende sites:

Haar guilty pleasure? Een wit wijntje! Ze drinkt elke dag een glas en komt minstens aan 14 glazen per week. Ze heeft schrik dat ze als alcoholiste gezien wordt, omdat ze elke dag drinkt.

Ben je alcoholist als je elke dag drinkt?

Nee, je bent pas alcoholist als je afhankelijk bent van alcohol, dus niet meer zonder kunt. Het heeft dan ook vaak invloed op je sociaal leven.

Elke dag drinken is echter niet zo'n goed idee. Je kan het ook best houden bij maximum 10 glazen per week, met telkens een paar dagen ertussen.

Enkele leuke weetjes uit de reportage:

  • Marleen houdt niet van chocolade... Straf!
  • Frank is geen vegetariër, maar de acteur die hem speelt (Pol Goossen) wél. Het vlees dat je hem ziet eten op tv is dus een vervangproduct.
  • Marleen gaat al graag eens naar een koude sauna.
  • Al het fruit op de Thuis-set is nep.
  • Dé tip van Marleen? Gebruik een douchekapje in plaats van plasticfolie om je potjes af te dekken!

Meer Over eten

Welk bijgerecht bevat geen gluten?

Over eten
Koning Filip zou volgens bepaalde bronnen geen gluten meer eten. Maar wat is dan het ideale bijgerecht voor hem? De gratin, farfalle, couscous of de kroketten?

Water drinken voor het slapen helpt tegen een kater

Over eten
Als je veel gedronken hebt zou je veel water moeten drinken om een kater tegen te gaan. Maar is dat wel waar? De wetenschap biedt een antwoord.

De weg van bubbels

Over eten
Een lekker glas Belgische bubbels is ideaal voor de feestdagen. Maar hoe wordt het gemaakt? Wij volgden de weg van het glas tot de druif.

Maak zelf het menu van het staatsbanket

Over eten
Kobe heeft stiekem de volledige menu van het staatsbanket voor president Macron meegenomen. En jij kan het nu helemaal thuis maken.

Kobe ontmoet de koningin

Over eten
Voor het staatsbanket start, komt de koningin even inspecteren. Het moment voor Kobe om haar te ontmoeten. En hij is een beetje zenuwachtig.

Wat weet jij over groenten?

Over eten
Kinderen eten vaak niet graag groenten. Maar wat weten ze er over? Kobe en Danira deden de test bij 100 leerlingen. Hoe presteer jij?

Welke snack bevat het meeste suiker?

Over eten
We geven onze kinderen vaak een lekkere snack voor in de pauze. Maar welke bevat nu het minste suiker? We stellen de leerkrachten op de proef.

Een zwangere vrouw moet voor twee eten

Over eten
Het wordt al eens gezegd dat een zwangere vrouw meer moet eten om de baby gezond te houden. Maar is dat wel zo?

De weg van... hespenworst

Over eten
Een lekker hapje bij de slager, maar waar komt het vandaan? Wij volgen de weg van de boterham tot het varken.

Wat eet Jan Van Looveren?

Over eten
Hij is niet meer van het scherm weg te denken. Jan Van Looveren gunt Danira een blik in zijn leven. Zijn eetpatroon en dat van zijn gezin zijn erg boeiend.
geschreven op 24 mei 2017
VRTNU VRTNU VRTNU