Spring naar inhoud

In het spoor van Marleen Merckx

Danira gaat een dag op stap met Marleen Merckx. Lijkt haar levensstijl op die van Simonneke? En wat is haar ultieme guilty pleasure?

Danira ontmoet Marleen op de set van Thuis, waar de dag meteen begint met een exclusieve rondleiding!

Dit eet Marleen op een dag

De dag begint steeds met havermout met kokosmelk en fruit. Marleen verdraagt zuivel niet zo goed.

Is kokosmelk een goed alternatief voor gewone melk?

Volgens diëtiste Sanne Mouha is het belangrijk om een plantaardig alternatief te kiezen met toegevoegde B12 en calcium. In sojamelk zitten dan ook nog eens eiwitten die je in andere plantaardige melk niet zal terugvinden.

Bij haar havermoutontbijt drinkt Marleen een shake van komkommer, rode biet, veel gember, selder en appel.

Voor de lunch kiest Marleen een quiche met prei en ham en salade erbij. Als avondmaal maakt ze een gezonde salade van mozzarella, tomaatjes en basilicum.

Conclusie: Marleen eet gezond maar niet veel, zo hoopt ze haar leven lang te rekken.

Marleen wil meer vegetarisch eten maar weet niet hoe ze eraan moet beginnen.

Hier zijn enkele tips:

  • Begin een aantal dagen in de week vegetarisch te eten en probeer niet meteen compleet over te schakelen. Zo voel je wat past.
  • Wees creatief en maak een wok of een stoofpotje met veel groenten, in plaats van je stuk vlees gewoon te vervangen door een vegetarische burger.
  • Je kan vlees best vervangen door eiwitrijke producten als peulvruchten (kikkererwten, bonen, linzen,…), tofu of quorn. Ook eieren en kaas zijn goede vleesvervangers.

Meer inspiratie nodig? Surf dan zeker even naar volgende sites:

Haar guilty pleasure? Een wit wijntje! Ze drinkt elke dag een glas en komt minstens aan 14 glazen per week. Ze heeft schrik dat ze als alcoholiste gezien wordt, omdat ze elke dag drinkt.

Ben je alcoholist als je elke dag drinkt?

Nee, je bent pas alcoholist als je afhankelijk bent van alcohol, dus niet meer zonder kunt. Het heeft dan ook vaak invloed op je sociaal leven.

Elke dag drinken is echter niet zo'n goed idee. Je kan het ook best houden bij maximum 10 glazen per week, met telkens een paar dagen ertussen.

Enkele leuke weetjes uit de reportage:

  • Marleen houdt niet van chocolade... Straf!
  • Frank is geen vegetariër, maar de acteur die hem speelt (Pol Goossen) wél. Het vlees dat je hem ziet eten op tv is dus een vervangproduct.
  • Marleen gaat al graag eens naar een koude sauna.
  • Al het fruit op de Thuis-set is nep.
  • Dé tip van Marleen? Gebruik een douchekapje in plaats van plasticfolie om je potjes af te dekken!

Meer Over eten

Over eten

Verse reportages en voedingsmythes

obe Ilsen en Danira Boukhriss presenteren dit najaar een nieuw seizoen van Over eten, met verse reportages over alles wat je op je bord legt en in je glas giet.
play
Over eten

Zalm met zeewier van de Seaweedchef

Seaweedchef Donald Deschagt ziet al langer de mogelijkheden van zeewier op ons bord. En ook jij kan koken met dit voedsel van de toekomst!
play
Over eten

De weg van...een boule de Berlin

In de laatste 'weg van' volgen we een boule de Berlin. Van de strandverkoper helemaal terug tot… het zeezout dat erin zit.
play
Over eten

Is zeewier het voedsel van de toekomst?

Danira leert dat zeewier wel eens hét voedsel van de toekomst zou kunnen worden.
play
Over eten

In het spoor van Meyrem Almaci

Wat eet politica Meyrem Almaci? Met haar druk leven is eten met een zekere regelmaat niet vanzelfsprekend. En ze doet mee aan de ramadan, hoe pakt ze dat aan?
play
Over eten

Wat helpt best om je lookadem te verdoezelen?

Wat helpt best om je lookadem te verdoezelen? Is dat een appel eten? Of beter een eitje of een stuk droog brood? Of helpt een glaasje sterke drank?
play
Over eten

Van ajuinen moet je winden laten

De laatste mythe van de week: ‘van ajuinen moet je winden laten’. Is dat een mythe of is het waar?
play
Over eten

Is sushi echt zo gezond?

Het is een klassieker tijdens de zomermaanden: een sushiboot delen op een gezellig terras. Rauwe vis en rijst, lekker en vooral: gezond. Maar is dat wel zo?
Over eten

Zelf sushi maken

Sushi is super lekker, maar kan je dat ook zelf maken? Met deze tips & tricks wel!
play
Over eten

Standaardkip vs biokip

Twee kuikentjes. Eentje wordt een industriële standaardkip, de andere een biokip. Maar wat is het verschil? Kobe zocht het voor je uit!
geschreven op 24 mei 2017
VRTNU VRTNU VRTNU