Spring naar inhoud

In het spoor van Karl Vannieuwkerke

De zomer komt eraan en dus ook de Ronde van Frankrijk. Sportjournalist Karl Vannieuwkerke bereidt zich voor op een nieuwe reeks van Vive Le Vélo. Karl is een levensgenieter, ook op culinair vlak, maar wil zijn talkshow 10 kg lichter presenteren. Kobe volgt hem een dag om te zien hoe hij dat gaat aanpakken!

Karl begint de dag goed: zelfgemaakte granola met fruit en melk, aangevuld met een koffie met zoetstof. Maar vroeger was hij véél magerder. Hoe dat komt? Karl is duidelijk fan van een vettige zonde...

Maar hoe komt het dat wij vettige dingen zo lekker vinden?

  • Eten is belonen geworden.
  • Heel wat smaken lossen op in vet.
  • Producten hoger in vet hebben vaak een aangenamer smaakpatroon.

Zoals we allemaal wel weten heeft Karl gevochten tegen speekselklierkanker en die gelukkig ook overwonnen. Wat waren de gevolgen voor zijn smaak?

Gelukkig voor Karl kan hij nu terug genieten van eten en het leven. En hij geeft ons nog een mooie levensles mee: geniet van de kleine dingen!

Meer Over eten

Over eten

Nieuw seizoen Over eten: voedingsmythes doorbroken

Moeten we morgen met z’n allen veganistisch gaan leven? Wat kunnen we doen aan de gigantische berg voedsel die we wereldwijd verspillen?
Over eten

Verse reportages en voedingsmythes

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss presenteren dit najaar een nieuw seizoen van Over eten, met verse reportages over alles wat je op je bord legt.
play
Over eten

Zalm met zeewier van de Seaweedchef

Seaweedchef Donald Deschagt ziet al langer de mogelijkheden van zeewier op ons bord. En ook jij kan koken met dit voedsel van de toekomst!
play
Over eten

De weg van...een boule de Berlin

In de laatste 'weg van' volgen we een boule de Berlin. Van de strandverkoper helemaal terug tot… het zeezout dat erin zit.
play
Over eten

Is zeewier het voedsel van de toekomst?

Danira leert dat zeewier wel eens hét voedsel van de toekomst zou kunnen worden.
play
Over eten

In het spoor van Meyrem Almaci

Wat eet politica Meyrem Almaci? Met haar druk leven is eten met een zekere regelmaat niet vanzelfsprekend. En ze doet mee aan de ramadan, hoe pakt ze dat aan?
play
Over eten

Wat helpt best om je lookadem te verdoezelen?

Wat helpt best om je lookadem te verdoezelen? Is dat een appel eten? Of beter een eitje of een stuk droog brood? Of helpt een glaasje sterke drank?
play
Over eten

Van ajuinen moet je winden laten

De laatste mythe van de week: ‘van ajuinen moet je winden laten’. Is dat een mythe of is het waar?
play
Over eten

Is sushi echt zo gezond?

Het is een klassieker tijdens de zomermaanden: een sushiboot delen op een gezellig terras. Rauwe vis en rijst, lekker en vooral: gezond. Maar is dat wel zo?
Over eten

Zelf sushi maken

Sushi is super lekker, maar kan je dat ook zelf maken? Met deze tips & tricks wel!
geschreven op 31 mei 2017
VRTNU VRTNU VRTNU