Spring naar inhoud

In het spoor van Karl Vannieuwkerke

De zomer komt eraan en dus ook de Ronde van Frankrijk. Sportjournalist Karl Vannieuwkerke bereidt zich voor op een nieuwe reeks van Vive Le Vélo. Karl is een levensgenieter, ook op culinair vlak, maar wil zijn talkshow 10 kg lichter presenteren. Kobe volgt hem een dag om te zien hoe hij dat gaat aanpakken!

Karl begint de dag goed: zelfgemaakte granola met fruit en melk, aangevuld met een koffie met zoetstof. Maar vroeger was hij véél magerder. Hoe dat komt? Karl is duidelijk fan van een vettige zonde...

Maar hoe komt het dat wij vettige dingen zo lekker vinden?

  • Eten is belonen geworden.
  • Heel wat smaken lossen op in vet.
  • Producten hoger in vet hebben vaak een aangenamer smaakpatroon.

Zoals we allemaal wel weten heeft Karl gevochten tegen speekselklierkanker en die gelukkig ook overwonnen. Wat waren de gevolgen voor zijn smaak?

Gelukkig voor Karl kan hij nu terug genieten van eten en het leven. En hij geeft ons nog een mooie levensles mee: geniet van de kleine dingen!

Meer Over eten

play
Over eten

Welk bijgerecht bevat geen gluten?

Koning Filip zou volgens bepaalde bronnen geen gluten meer eten. Maar wat is dan het ideale bijgerecht voor hem? De gratin, farfalle, couscous of de kroketten?
play
Over eten

Water drinken voor het slapen helpt tegen een kater

Als je veel gedronken hebt zou je veel water moeten drinken om een kater tegen te gaan. Maar is dat wel waar? De wetenschap biedt een antwoord.
play
Over eten

De weg van bubbels

Een lekker glas Belgische bubbels is ideaal voor de feestdagen. Maar hoe wordt het gemaakt? Wij volgden de weg van het glas tot de druif.
play
Over eten

Maak zelf het menu van het staatsbanket

Kobe heeft stiekem de volledige menu van het staatsbanket voor president Macron meegenomen. En jij kan het nu helemaal thuis maken.
play
Over eten

Kobe ontmoet de koningin

Voor het staatsbanket start, komt de koningin even inspecteren. Het moment voor Kobe om haar te ontmoeten. En hij is een beetje zenuwachtig.
play
Over eten

Wat weet jij over groenten?

Kinderen eten vaak niet graag groenten. Maar wat weten ze er over? Kobe en Danira deden de test bij 100 leerlingen. Hoe presteer jij?
play
Over eten

Welke snack bevat het meeste suiker?

We geven onze kinderen vaak een lekkere snack voor in de pauze. Maar welke bevat nu het minste suiker? We stellen de leerkrachten op de proef.
play
Over eten

Een zwangere vrouw moet voor twee eten

Het wordt al eens gezegd dat een zwangere vrouw meer moet eten om de baby gezond te houden. Maar is dat wel zo?
play
Over eten

De weg van... hespenworst

Een lekker hapje bij de slager, maar waar komt het vandaan? Wij volgen de weg van de boterham tot het varken.
play
Over eten

Wat eet Jan Van Looveren?

Hij is niet meer van het scherm weg te denken. Jan Van Looveren gunt Danira een blik in zijn leven. Zijn eetpatroon en dat van zijn gezin zijn erg boeiend.
geschreven op 31 mei 2017
VRTNU VRTNU VRTNU