Spring naar inhoud

Hoe super zijn superfoods?

Ze zijn al een tijdje niet meer weg te denken uit de winkelrekken: chiazaad, gojibessen, macapoeder, hennepzaad,… of kortweg: superfoods. Maar hoe super zijn die echt?

Superfoods bevatten ook essentiële stoffen die een menselijk lichaam nodig heeft. Maar waarom worden ze dan zo duur verkocht? Dat is vooral marketing, want de voedingsstoffen in superfoods vind je ook gewoon terug in een dagelijkse, gevarieerde voeding. Toch zweren een heleboel mensen bij deze bessen en zaden, waaronder Karolien.

Zij is voedingscoach en haar keuken staat vol met superfoods. Je kan alle lekkere recepten van Kantien Karolien terugvinden op haar website.

Zijn superfoods nu echt super? Er bestaat geen wetgeving die zegt waaraan superfood moeten voldoen. Dus echt iedereen kan hun product onder dit label verkopen. Daarom trekken Danira en enkele collega's hun stoute schoenen aan en ontwikkelen zelf hun eigen superfood. Maak kennis met Solapoeder! De nieuwste trend in superfoodland, gemaakt van... een aardappel. Maar willen de mensen dit ook kopen? We deden de test.

Conclusie: Het is een slim marketingverhaal, maar er is ook helemaal niets mis mee. Als je gezond en gevarieerd eet, heb je ze eigenlijk niet nodig.

geschreven op 19 april 2017
VRTNU VRTNU VRTNU