Spring naar inhoud

De weg van...een boule de Berlin

In de laatste 'weg van' volgen we een boule de Berlin. Van de strandverkoper helemaal terug tot… het zeezout dat erin zit.

Ons zeezout ondergaat nog een aantal extra stappen die we niet konden zien. Hier al de stappen nog eens op een rijtje!

  • De zon en een warme zeebries laten het water uit de zuiverste zeeën verdampen tot er enkel zout van hoge kwaliteit overblijft.

  • Dit zout wordt via moderne technieken geoogst en per schip getransporteerd naar België.

  • In de fabriek ondergaat het zout nog enkele behandelingen voor het op je bord terecht kan komen.

  • Eerst wordt het zout gewassen met zuiver water. Inderdaad, er komen geen additieven of chemische middelen aan te pas.

  • Nadien wordt het gedroogd, vermaald en afgezeefd tot de juiste korrelgrootte.

  • Elke korrel wordt gecontroleerd op onzuiverheden vooraleer het in de verpakking en op je bord terechtkomt!

Meer zien? Bekijk dan dit filmpje.

geschreven op 07 juni 2017
VRTNU VRTNU VRTNU