Spring naar inhoud

Aflevering 7

play
Over eten

Zo maak je groenten leuker voor kinderen

Sommige kinderen willen absoluut geen groenten eten. En dat vormt vaak een groot probleem. Topchef Seppe Nobels wil daar iets aan veranderen.
play
Over eten

Tips voor een gezondere voetbalkantine

Na het sporten kan je in de kantine vaak terecht voor een lekkere, maar ongezonde, snack. Sportdiëtiste Stephanie heeft enkele lekkere alternatieven.
Over eten

Maak zelf lekkere schorsenerenfrietjes

Om kinderen groenten te leren eten, kan je beter er creatief mee omgaan. Topchef Seppe Nobels heeft daarom voor jou een leuk alternatief voor frietjes.
play
Over eten

Wat eet Jan Van Looveren?

Hij is niet meer van het scherm weg te denken. Jan Van Looveren gunt Danira een blik in zijn leven. Zijn eetpatroon en dat van zijn gezin zijn erg boeiend.
play
Over eten

De weg van... hespenworst

Een lekker hapje bij de slager, maar waar komt het vandaan? Wij volgen de weg van de boterham tot het varken.
play
Over eten

Een zwangere vrouw moet voor twee eten

Het wordt al eens gezegd dat een zwangere vrouw meer moet eten om de baby gezond te houden. Maar is dat wel zo?
play
Over eten

Welke snack bevat het meeste suiker?

We geven onze kinderen vaak een lekkere snack voor in de pauze. Maar welke bevat nu het minste suiker? We stellen de leerkrachten op de proef.
play
Over eten

Wat weet jij over groenten?

Kinderen eten vaak niet graag groenten. Maar wat weten ze er over? Kobe en Danira deden de test bij 100 leerlingen. Hoe presteer jij?
Over eten

Kunnen we kinderen groenten laten eten?

Kinderen en groenten zijn vaak geen goede vrienden. Maar kunnen we ze op een andere, leukere manier toch groenten laten eten? Over eten doet de test.

Aflevering 5

play
Over eten

Zo maak je zelf frikandellen

Wil je zeker zijn over wat er allemaal in je frikandel zit? Maak ze gewoon zelf met dit handig recept. Geniet van heerlijke ambachtelijke frikandellen.
play
Over eten

Wat zit er in een frikandel?

Er gaan de wildste geruchten de ronde over wat er in een frikandel zit. Danira en Kobe gaan voor eens en voor altijd op zoek naar de waarheid.
play
Over eten

De weg van... stoofvlees

Altijd lekker zo'n portie stoofvlees. Maar hoe wordt het gemaakt? Wij volgen de weg van het bord naar de koe in de wei.
play
Over eten

Hoe weet je of er acrylamide in je frieten zit?

Acrylamide is een giftige stof die vrijkomt wanneer je aardappelen sterk verhit. Hoe zit het eigenlijk bij onze frituren? En kunnen we nog veilig frieten eten?
play
Over eten

De perfecte friet volgens Piet

Danira heeft nog nooit zelf frieten gebakken. Hoog tijd om er een expert bij te halen. Piet Huysentruyt leert haar hoe je de perfecte frieten bakt.
play
Over eten

Wat eet Mathieu Van der Poel?

Kobe volgt wielrenner Mathieu Van der Poel op een wedstrijddag. Zijn voeding blijkt op zo’n dag helemaal anders te zijn dan tijdens de week.
play
Over eten

Aardappelen met uitlopers gooi je beter weg

Wanneer Kobe thuiskomt vindt hij Danira schuilend achter het fornuis. Ze is bang van de aardappelen met uitschieters. Maar mag je die nog opeten?
play
Over eten

Hoeveel liter saus eet de Belg per jaar?

Bij een lekker pak frieten hoort een sausje. De Belgen zijn er dol op. Maar hoeveel eten ze er van? Kobe en Danira vroegen het in een koksschool.

Aflevering 3

Over eten

Zo verspil je minder voedsel

Wil je ook weten hoe je minder voedsel kan verspillen? Wij hebben enkele handige tips voor jou verzameld die je ook thuis kan uitproberen.
play
Over eten

Maak zelf overheerlijke restjes-recepten

Jennifer weet als de beste wat je met je restjes kan doen. Samen met Kobe bereidt ze enkele superlekkere gerechten. En jij kan ze ook zelf uitproberen.
play
Over eten

Wat eet Christoff?

Zanger Christoff houdt niet alleen van zingen, hij eet ook graag. Danira volgt de zanger een hele dag en leert dat voor hem het ontbijt erg belangrijk is.
play
Over eten

Danira ziet af tijdens een work-out met Christoff

Danira loopt een hele dag in het spoor van zanger Christoff. En dat zal ze geweten hebben. Ze doet mee aan zijn stevige work-out.
play
Over eten

Van welke groente mag je het bladgroen niet eten?

Het bladgroen van groenten wordt al eens aan de kippen gegeven, maar eigenlijk mag je ze wel opeten. Behalve eentje dan. Maar welke van deze vier?
play
Over eten

De weg van... dierenvoeding

Ook onze dieren hebben nood aan voedsel. Maar waar komt het vandaan? Wij volgen de weg van het varken naar de koekjesfabriek.
play
Over eten

Schimmel op voedsel kan je gewoon wegsnijden

Als je je voedsel te lang hebt laten staan, kan het zijn dat je schimmel ontdekt. Maar kan je dat niet gewoon wegsnijden? De wetenschap heeft het antwoord.
play
Over eten

Too good to go

Ook restaurants, bakkers en slagers hebben overschotten. Daar heeft Franco een oplossing voor. Hij ontwikkelde de app 'Too good to go' om te helpen.
VRTNU VRTNU VRTNU