Spring naar inhoud

Aflevering 7

Zo maak je groenten leuker voor kinderen

Over eten
Sommige kinderen willen absoluut geen groenten eten. En dat vormt vaak een groot probleem. Topchef Seppe Nobels wil daar iets aan veranderen.

Tips voor een gezondere voetbalkantine

Over eten
Na het sporten kan je in de kantine vaak terecht voor een lekkere, maar ongezonde, snack. Sportdiëtiste Stephanie heeft enkele lekkere alternatieven.

Maak zelf lekkere schorsenerenfrietjes

Over eten
Om kinderen groenten te leren eten, kan je beter er creatief mee omgaan. Topchef Seppe Nobels heeft daarom voor jou een leuk alternatief voor frietjes.

Wat eet Jan Van Looveren?

Over eten
Hij is niet meer van het scherm weg te denken. Jan Van Looveren gunt Danira een blik in zijn leven. Zijn eetpatroon en dat van zijn gezin zijn erg boeiend.

De weg van... hespenworst

Over eten
Een lekker hapje bij de slager, maar waar komt het vandaan? Wij volgen de weg van de boterham tot het varken.

Een zwangere vrouw moet voor twee eten

Over eten
Het wordt al eens gezegd dat een zwangere vrouw meer moet eten om de baby gezond te houden. Maar is dat wel zo?

Welke snack bevat het meeste suiker?

Over eten
We geven onze kinderen vaak een lekkere snack voor in de pauze. Maar welke bevat nu het minste suiker? We stellen de leerkrachten op de proef.

Wat weet jij over groenten?

Over eten
Kinderen eten vaak niet graag groenten. Maar wat weten ze er over? Kobe en Danira deden de test bij 100 leerlingen. Hoe presteer jij?

Kunnen we kinderen groenten laten eten?

Over eten
Kinderen en groenten zijn vaak geen goede vrienden. Maar kunnen we ze op een andere, leukere manier toch groenten laten eten? Over eten doet de test.

Aflevering 5

Zo maak je zelf frikandellen

Over eten
Wil je zeker zijn over wat er allemaal in je frikandel zit? Maak ze gewoon zelf met dit handig recept. Geniet van heerlijke ambachtelijke frikandellen.

Wat zit er in een frikandel?

Over eten
Er gaan de wildste geruchten de ronde over wat er in een frikandel zit. Danira en Kobe gaan voor eens en voor altijd op zoek naar de waarheid.

De weg van... stoofvlees

Over eten
Altijd lekker zo'n portie stoofvlees. Maar hoe wordt het gemaakt? Wij volgen de weg van het bord naar de koe in de wei.

Hoe weet je of er acrylamide in je frieten zit?

Over eten
Acrylamide is een giftige stof die vrijkomt wanneer je aardappelen sterk verhit. Hoe zit het eigenlijk bij onze frituren? En kunnen we nog veilig frieten eten?

De perfecte friet volgens Piet

Over eten
Danira heeft nog nooit zelf frieten gebakken. Hoog tijd om er een expert bij te halen. Piet Huysentruyt leert haar hoe je de perfecte frieten bakt.

Wat eet Mathieu Van der Poel?

Over eten
Kobe volgt wielrenner Mathieu Van der Poel op een wedstrijddag. Zijn voeding blijkt op zo’n dag helemaal anders te zijn dan tijdens de week.

Aardappelen met uitlopers gooi je beter weg

Over eten
Wanneer Kobe thuiskomt vindt hij Danira schuilend achter het fornuis. Ze is bang van de aardappelen met uitschieters. Maar mag je die nog opeten?

Hoeveel liter saus eet de Belg per jaar?

Over eten
Bij een lekker pak frieten hoort een sausje. De Belgen zijn er dol op. Maar hoeveel eten ze er van? Kobe en Danira vroegen het in een koksschool.

Aflevering 3

Zo verspil je minder voedsel

Over eten
Wil je ook weten hoe je minder voedsel kan verspillen? Wij hebben enkele handige tips voor jou verzameld die je ook thuis kan uitproberen.

Maak zelf overheerlijke restjes-recepten

Over eten
Jennifer weet als de beste wat je met je restjes kan doen. Samen met Kobe bereidt ze enkele superlekkere gerechten. En jij kan ze ook zelf uitproberen.

Wat eet Christoff?

Over eten
Zanger Christoff houdt niet alleen van zingen, hij eet ook graag. Danira volgt de zanger een hele dag en leert dat voor hem het ontbijt erg belangrijk is.

Danira ziet af tijdens een work-out met Christoff

Over eten
Danira loopt een hele dag in het spoor van zanger Christoff. En dat zal ze geweten hebben. Ze doet mee aan zijn stevige work-out.

Van welke groente mag je het bladgroen niet eten?

Over eten
Het bladgroen van groenten wordt al eens aan de kippen gegeven, maar eigenlijk mag je ze wel opeten. Behalve eentje dan. Maar welke van deze vier?

De weg van... dierenvoeding

Over eten
Ook onze dieren hebben nood aan voedsel. Maar waar komt het vandaan? Wij volgen de weg van het varken naar de koekjesfabriek.

Schimmel op voedsel kan je gewoon wegsnijden

Over eten
Als je je voedsel te lang hebt laten staan, kan het zijn dat je schimmel ontdekt. Maar kan je dat niet gewoon wegsnijden? De wetenschap heeft het antwoord.

Too good to go

Over eten
Ook restaurants, bakkers en slagers hebben overschotten. Daar heeft Franco een oplossing voor. Hij ontwikkelde de app 'Too good to go' om te helpen.
VRTNU VRTNU VRTNU