Spring naar inhoud

Het mooiste uit de aflevering met Karolien

Op weg met Jan

Ontroerende verhalen

Jan trekt met radiomaakster Karolien Debecker naar Marokko. Ze hebben elkaar veel te vertellen. Het worden prachtige, openhartige en ontroerende gesprekken.

"Dit had ik al lang niet meer gevoeld"

Jan en Karolien verblijven in het hotel van de eerste vrouwelijke gids in de bergen van Marokko. Karolien is niet voor de traditionele rollenpatronen, dus wil ze graag haar verhaal horen. Maar wanneer het over homeseksualiteit gaat, voelt Karolien opnieuw de schaamte die ze voelde toen ze jonger was en uit de kast kwam.

“Ge voelt u letterlijk kapot”

Karolien is geen fan van hoffelijkheid. Jan vraagt zich af of dat met haar kanker te maken heeft. Maar dat is niet per se zo. De kanker heeft wel een enorme impact gehad op haar leven. Zo leeft Karolien bijvoorbeeld met een beenprothese. “Ge voelt u letterlijk kapot”, zegt ze daarover.

Ook Jan krijgt het moeilijk als hij het verhaal van Karolien hoort. Hij verloor zijn zus nog niet lang geleden aan kanker.

De liefde voor Suus

Karolien is bijna zeven jaar samen met Suzanne. Ze vertelt over hun eerste kennismaking en de verliefdheid die daarop volgde. En dan is er ook nog die grappige anekdote over de prothese van Karolien.

“Hoeveel geluk hebben wij weer gehad?”

Karolien praat over de vroeggeboorte van haar zoontje Samuel. Hij kwam 3 maanden te vroeg op de wereld en haalde het maar net. Een aangrijpend verhaal.

geschreven op 24 januari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU