Spring naar inhoud

De strafste fragmenten uit de aflevering met Dagný Rós

Op weg met Jan

Vandaag kregen we een openhartige maar altijd positieve Dagný Rós te zien in de laatste aflevering van Op weg met Jan. Met veel ontroerende verhalen, die een heel andere kant van deze opgewekte dame toonden.

"Kijk naar de zee. Dat vind ik machtig"

Bij een prachtig uitzicht over de zee denkt Dagný Rós terug aan vroeger. De geur brengt haar terug naar tijden van liefdesverdriet en momenten van rust. Maar Jan en Dagný Rós praten ook over opvoeding en de manier waarop je in het leven staat.

”Ik ben een gelukkig mens, maar ik heb ook zwarte sneeuw gezien”

De altijd zo vrolijke Dagný Rós heeft het niet altijd makkelijk gehad. Nu staat ze positief in het leven, maar ooit heeft ze zwarte sneeuw gezien. Haar jeugd was zwaar.

Zo zwaar zelfs dat ze op een bepaald moment twijfelde aan de zin van het leven. Maar die periode heeft haar ook de persoon gemaakt die ze nu is: positief, gelukkig en dankbaar.

Zit jij met vragen over zelfdoding? Je kan altijd terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Op bezoek in het geboortedorp van papa

Ook het geboortedorp van haar papa brengt veel herinneringen boven bij Dagný Rós. Zijn geboortehuis is een confrontatie met de desolaatheid waarin hij opgroeide. Hij was ook erg arm, waardoor hij vaak kou en honger had. Een confronterend verhaal.

Ik was al mijn herinneringen kwijt”

Bij een scheepswrak wordt Dagný Rós herinnerd aan het verleden. Ooit raakte ze al haar herinneringen kwijt toen al haar spullen mee zonken met een schip.

En haar vader was schipper. Ze praat over zijn alcoholmisbruik en hoe ze zich al zorgen moest maken over hem toen ze daar nog veel te jong voor was.

geschreven op 31 januari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU