Spring naar inhoud

De hoogtepunten met Nora Gharib

Op weg met Jan

Op reis in Albanië

Nora had pas één maand haar rijbewijs toen ze met Jan achter het stuur van de stoere 4X4 kroop. Ze had zelfs nog nooit in het buitenland gereden. Onderweg komen ze een begraafplaats tegen waar Nora het moeilijk krijgt. Ze denkt terug aan haar grootste fan die helaas is overleden.

Tijd voor een lekkere lunch. Nora en Jan stoppen in een dorpje waar ze in een klein restaurantje genieten van lokale specialiteiten. Nora sluit meteen vriendschappen met de plaatselijke bevolking.

Nora en Jan beklimmen de hoge Tomorr-berg. Onderweg komen ze een man met een paard tegen. Nora wil van de gelegenheid gebruik maken om een eindje met het dier te rijden. Voor haar een droom die uitkomt. Nadien heeft ze het even moeilijk. Zo'n vertrouwen heb je volgens haar in België niet.

Eindelijk komen ze aan op de top van de Tomorr-berg. De heilige plek ontvangt jaarlijks tienduizend pelgrims die er komen voor bezinning. De schoonheid van het landschap en de rust laten een diepe indruk na.

Op de laatste dag gaat het over het liefdesleven van Nora. Toen ze trouwde met haar jeugdliefde, zorgde dat namelijk voor problemen thuis door de cultuurverschillen. Gelukkig hebben ze alles kunnen uitpraten.

geschreven op 13 december 2018
VRTNU VRTNU VRTNU