Spring naar inhoud
Op weg met Jan

7 dingen die je moet weten over Madagaskar

De interessantste weetjes over dit land

Jan trok met Ann Tuts langs gevaarlijke en ondoordringbare wegen van Madagaskar. Maar wist jij deze zeven dingen al over de bestemming?

1) Het rode eiland

Door de roodbruine aarde die je er vindt, wordt Madagaskar ook het ‘Rode eiland’ genoemd.

2) Groot, groter, grootst

Madagaskar is het vierde grootste eiland ter wereld en is groter dan België en Nederland samen. Het heeft dan ook een kustlijn van ongeveer 5.000 kilometer.

3) Onder de armoedegrens

Madagaskar is één van de armste landen ter wereld. Meer dan 70% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

4) Viva Madagaskar!

Madagaskar was tot 1960 een onderdeel van Frankrijk. In 1958 stemden de inwoners een referendum om onafhankelijk te worden.

5) Feesten als de beesten

In juni moet je voor een feestje in Madagaskar zijn. Het is dan een echte festivalmaand. Onder andere de festivals Fisemana, Famadihana en Fetim-Pirenena (Onafhankelijkheidsdag) worden dan gevierd.

6) Puur natuur

Madagaskar is rijk aan ongerepte natuur. Zo zijn er zes complete plantenfamilies die enkel Madagaskar voorkomen. Daarnaast heeft het eiland ook 300 unieke kikkersoorten, 270 soorten reptielen, meer dan 100 soorten zoogdieren die enkel daar voorkomen.

7) Walvissen spotten

Reis je naar Madagaskar en wil je iets heel bijzonder zien? In de periode tussen half juni tot en met september heb je de kans om walvissen te zien aan de oostkust.

geschreven op 29 mei 2017
VRTNU VRTNU VRTNU