Spring naar inhoud

Prachtig: de Last Post voor 100 jaar Wapenstilstand

Nooit meer ten oorlog
100 jaar na de Wapenstilstand vindt zoals elke avond de Last Post aan de Menepoort in Ieper plaats. Een extra speciaal, emotioneel moment.

Zijn familie brengt Captain Walker naar z'n laatste rustplaats

Nooit meer ten oorlog
Arnout Hauben trekt naar de herbegraving van de Nieuw-Zeelandse officier Captain Walker en ontmoet er zijn nazaten. Het wordt een prachtig moment.

Joris Hessels brengt een prachtig aandenken naar Duitsland

Nooit meer ten oorlog
Joris Hessels vaart de Noordzee op, op zoek naar het wrak van de gezonken Duitse UB29-boot. Hij trekt naar Duitsland met een blijvende herinnering.

Even ontsnappen aan het front

Nooit meer ten oorlog
Jef Neve speelt op een legendarische piano. In het Talbot House trokken de soldaten zich terug tijdens de Eerste Wereldoorlog voor wat zorgeloos vertier.

Op zoek naar het oorlogsverleden van opa

Nooit meer ten oorlog
Kamagurka zocht samen met zijn 95-jarige moeder naar het oorlogsverleden van zijn grootvader, Charles De Ridder.

Hannelore Bedert - Yp de grond

Nooit meer ten oorlog
Yp de grond gaat over de eerste vernietigende gasaanval uit de menselijke geschiedenis. Hanne zingt het voor Artino, die een gasaanval overleefde in Syrië.

Geert Bourgeois vertelt over familiegeschiedenis tijdens WOI

Nooit meer ten oorlog
Vlaams minister-president Geert Bourgeois maakte vanochtend de speciale Last Post mee om 11 uur. Ook de familie van Bourgeois heeft tijdens WOI veel meegemaakt.

Willem Vermandere in de Columbus

Nooit meer ten oorlog
Ter gelegenheid van 100 jaar Wapenstilstand ging Wim Lybaert een dag op stap met Willem Vermandere, dé (eerste) cultuurherdenker van WOI sinds de jaren ’70.

Straffe getuigenissen over de oorlog

Nooit meer ten oorlog
Straffe archieffragmenten en pakkende getuigenissen maken deel uit van Nooit meer ten oorlog. Hoe was het leven aan het front? En hoe voelde de wapenstilstand?

Nooit meer ten oorlog viert 100 jaar Wapenstilstand

Nooit meer ten oorlog
Op 11 november geniet je bij Eén de hele dag van boeiende gesprekken, reportages en optredens. Karl Vannieuwkerke, Arnout Hauben en Goedele Wachters zijn hosts.

Nooit meer ten oorlog

Nooit meer ten oorlog
Het is op 11 november 2018 precies honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. We blikken terug op een eeuw lang Wapenstilstand.
VRTNU VRTNU VRTNU