Spring naar inhoud

Nieuw op één: kinderwens

Kinderwens

Vanaf dinsdag 7 april

Een persoonlijke en herkenbare zoektocht

In Kinderwens gaat Leen Dendievel (36) op persoonlijke - maar tegelijkertijd erg herkenbare - zoektocht naar het waarom van een kinderwens. Leen is actrice, vrouw van haar man en dochter van. Maar ze is geen moeder en wil dat ook nog niet zijn. Kinderwens vertrekt vanuit haar eigen vaststelling dat ze nog geen kinderen wil maar Leen kaatst graag de vraag terug: "Waarom wel?"

Ben ik egoïstisch omdat ik geen kinderen wil? Zal ik er nog spijt van krijgen? Wat krijg je terug van een kind dat het zo hard de moeite waard maakt? Ligt het enkel aan mij of zijn er nog zielsverwanten zoals ik: mensen die heel graag kindjes zien, maar er zelf geen op de wereld willen zetten?

Leen Dendievel
Leen Dendievel
<

"Het is precies alsof het zo hoort"

Ook actrice Loes Van den Heuvel (63) heeft er bewust voor gekozen om geen kinderen op de wereld te zetten. "Wanneer ga je eraan beginnen? Dat is de klassieke vraag. Het is precies alsof het zo hoort en het zo moet. Anders ben je niet volwaardig vrouw."

In de driedelige reeks gaat Leen op bezoek bij mensen met en zonder kinderwens en praat met hen vrijuit over alle gevoelens die erbij komen kijken. Wat als je het niet voelt? Wat als het ouderschap niet is geworden wat je ervan had verwacht? Of wat als je kinderwens heel groot is, maar die niet in vervulling kan laten gaan?

Kinderwens, vanaf dinsdag 7 april om 21u25.

geschreven op 02 april 2020
VRTNU VRTNU VRTNU