Spring naar inhoud

Leen Dendievel wuift Kaat vaarwel

Leen Dendievel zal niet langer in de huid kruipen van Kaat Bomans, een rol die ze drie jaar met hart en ziel heeft vertolkt. Na drie seizoenen Kaat wil Leen de professionele ruimte nemen om andere kansen te zien.

"Ik ben heel vereerd en ik ben Eén ontzettend dankbaar dat ik zo’n invloedrijk personage als Kaat heb mogen spelen", aldus Leen. "Kaat zal altijd één van mijn meest dierbare personages blijven."

"Ze had een doel en dat heeft ze bereikt, bij haar omgeving in Thuis en ook bij de mensen thuis en daarbuiten. En dat stemt me gelukkig. Alleen is het nu tijd om andere personages vorm te geven."

Leen is klaar voor nieuwe uitdagingen:

"Als actrice ga ik op zoek naar personages die erin hakken. Kaat was er alvast één van! Ik ben drie jaar thuisgekomen in een warm nest en zal dat uiteraard missen."

"Dankjewel, Franky, dat ik van jou een gelukkige vrouw mocht maken!"

Leen Dendievel
Leen Dendievel
<

Uiteraard zal Leen gemist worden op de set.

"We gaan Leen als collega's zeker missen. Tegelijk zijn we trots op de manier hoe zij aan de slag is gegaan met het personage Kaat: verre van evident, maar oh zo straf gedaan. En wie weet kruisen onze paden elkaar ooit in de toekomst opnieuw."

Hans Roggen (producer)
Hans Roggen (producer)
<

Zo maakte Kaat het nieuws over haar nakende vertrek bekend aan Simonneke:

Wie is Kaat Bomans?

In het voorjaar van 2016 begon Leen aan haar rol van transgenderpersonage Kaat Bomans. Kaat heette vroeger Franky, tot ze ervoor koos om een transitie te ondergaan.

In seizoen 21 keert Kaat terug naar België vanuit Amerika met het uiterlijk dat past bij wie ze altijd al was. Ze wordt vol liefde thuis onthaald door haar moeder Simonne, maar Frank heeft het moeilijker met de transitie. Toch draait hij na een tijd bij en beseft hij wat een prachtige vrouw zijn dochter geworden is.

Gebroken hartjes

In de liefde heeft Kaat niet steeds geluk: ze krijgt een relatie met Toon, maar die heeft toch problemen met haar transitie. Daarna vindt ze het geluk bij Kobe, die haar aanvaardt zoals ze is. Toch loopt het verkeerd af. Kobe draait door nadat hij ontdekt dat hij mogelijk ALS krijgt. Hij slaat Kaat zelfs het ziekenhuis in.

Daarna wordt Kaat door Dries afgewezen omdat ze transgender is. Gelukkig kan ze steeds terecht bij haar warme familie.

Liefde en vriendschap

In de Withoeve kon Kaat haar passie voor koken kwijt. Nadat ze eerst haar wafels introduceerde, kwam ze met het concept van food sharing. Ook bouwde ze een mooie vriendschap op met Bob, haar halfzus Sam en uiteindelijk ook met Kobe.

geschreven op 09 oktober 2019
VRTNU VRTNU VRTNU