Spring naar inhoud

Maak kennis met de begrafenisondernemers uit het tweede seizoen

Komen te gaan

Vanaf maandag 25 mei toont de driedelige special van Komen te gaan een bijzonder beroep in uitzonderlijke omstandigheden. In deze coronatijden is afscheid nemen nog moeilijker dan anders, en begrafenisondernemers staan voor de moeilijke taak om een mooi moment te creëren voor de dierbaren die achterblijven. Want verdriet wacht niet.

In de special volgen we vier begrafenisondernemers uit het eerste seizoen van de reeks.

gert verhaert

Gert Verhaert, voormalig psycholoog-consulent, startte zijn onderneming Rustpunt Begrafenissen zes jaar geleden in zijn eigen woonkamer in Ekeren. Waar hij normaal gezien een warme handdruk of knuffel geeft, moet hij nu afstand houden en nabestaanden voortdurend confronteren met de strenge maatregelen. Maar Gert blijft zich op zijn eigen toegankelijke manier inzetten voor zijn families en daarnaast ook voor zijn gezin, want naast begrafenisondernemer is hij ook vader van drie kinderen en een pleegdochter.

Marieke en Tineke Depoorter

Uitvaart met Zorg Depoorter is een typisch familiebedrijf. Opgericht door vader Joris en vandaag geleid door dochters Marieke en Tineke. In deze tijden zou de 65-jarige Joris niets liever willen dan gepassioneerd voortwerken, maar gezien zijn leeftijd denken de zussen daar anders over. Terwijl Joris verplicht in quarantaine verblijft, staat de telefoon in Jabbeke en Bredene roodgloeiend. De pittige karakters van de zussen maakt van hen een sterk team, maar leidt ook al eens tot het nodige vuurwerk.

Patrick Heirbrant

In Brussel maakt Patrick Heirbrant er een erezaak van om ook minder gegoede mensen een menswaardige begrafenis te geven. Ook in tijden van crisis is het zijn warme en menselijke aanpak die het leed bij veel families doet verzachten. Als het coronavirus ook toeslaat in zijn eigen familie, blijft hij onverstoorbaar verder werken.

Tayfun Arslan’o

De Genkse Tayfun is van Turkse origine en verzorgt vooral islamitische begravingen en repatriëringen. Maar als begrafenisondernemer wil hij er zijn voor iedereen, ook voor de Vlaamse families. Vorig jaar verliet hij zijn job als fabrieksarbeider en sindsdien concentreert de vader van vijf dochters zich fulltime op zijn uitvaartonderneming Hizir. En dat is nodig, want met de komst van het coronavirus zijn Tayfuns laatste goede zorgen meer dan welkom in het zwaar getroffen Limburg.

Komen te gaan, driedelige special vanaf maandag 25 mei om 21u20.

geschreven op 22 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU