Spring naar inhoud

Het aangrijpendste uit de eerste aflevering

Komen te gaan

Zo goed en zo kwaad als het kan, proberen de begrafenisondernemers families toch een mooi en onmisbaar afscheidsritueel te bezorgen. Want verdriet wacht niet. Herbekijk de aangrijpendste en mooiste momenten uit de eerste aflevering.

Patrick neemt afscheid van zijn stiefmoeder Astridje

Bij begrafenisondernemer Patrick slaat het coronavirus toe in zijn eigen familie en moet hij onverwacht afscheid nemen van zijn stiefmoeder Astridje. Omdat zijn nichtjes in quarantaine zitten, zorgt hij ervoor dat ze via een livestream de begrafenis toch kunnen volgen.

Facetimen met het thuisfront

Terwijl Gert blijft doorwerken, woont hij tijdelijk niet meer thuis. Zijn pleegdochtertje heeft longproblemen en is dus risicopatiënt. Ook de andere begrafenisondernemers zien hun familie erg weinig. Op de zeldzame vrije momenten, koesteren zij hun geliefden.

Sandra en Bianca halen herinneringen op aan hun mama

“Ze was een hele gelukkige vrouw.” Sandra en Bianca gaan langs bij Gert om de begrafenis van hun mama te bespreken. Een tijdje geleden werd Linda ziek maar door corona moeten de zussen sneller dan verwacht afscheid van haar nemen.

De buren nemen afscheid van Elvira

Elvira had geen familie meer, maar haar buren tekenen present op haar begrafenis. Ze halen herinneringen op aan "het mevrouwtje van het rode autootje".

geschreven op 25 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU