Spring naar inhoud

Hoe gaat het nu met...?

Kinderziekenhuis 24/7

Dertien weken lang leefden we mee met heel wat dappere kinderen en hun familie. Hoe gaat het een jaar later met hen?

Iben

Iben was elf toen hij voor de derde keer leukemie kreeg. Voor zijn behandeling moest hij drie weken in een geïsoleerde kamer in het ziekenhuis blijven. Een periode die niet altijd even makkelijk was. Ondertussen is Ibens vijand virtueel en kan hij weer genieten van de kleine dingen.

Grace

Kleine Grace verbleef meer dan acht weken in het ziekenhuis omdat er bij haar een zeldzame afwijking aan de lymfevaten werd vastgesteld. Ondertussen gaat alles goed met Grace en leert ze elke dag enorm veel bij.

Mattia

Kleine Mattia was maar een paar weken oud toen bij hem de spierziekte SMA werd vastgesteld. Een jaar later rijdt hij vrolijk rond op zijn fietsje en kunnen zijn ouders niet trotser zijn op de vorderingen die hij maakt. “We zijn heel hoopvol.”

Arne

Een jaar geleden had Arne verlammingsverschijnselen door een afwijking aan de kleine hersenen en onderging hij een zware operatie. Ondertussen gaat het veel beter met hem en geniet hij opnieuw van het leven.

Luna

Luna heeft een aangeboren genetische afwijking waardoor ze ook een zeer zware vorm van autisme en een panische angst voor eten heeft. Een jaar later is er niet zo veel veranderd. "Wij zien Luna als Luna en ze is perfect."

(Her)bekijk alle afleveringen van Kinderziekenhuis 24/7 op VRT NU.

geschreven op 08 maart 2021
VRTNU VRTNU VRTNU